Ministerul Afacerilor Externe despre situaţia de la Chişinău: Îndemnăm la calm, răspundere pentru învestirea Guvernului

Ministerul Afacerilor Externe face apel la actorii politici din Republica Moldova ''să acţioneze cu toată răspunderea'' pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip.

1308 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe despre situaţia de la Chişinău: Îndemnăm la calm, răspundere pentru învestirea Guvernului

Ministerul Afacerilor Externe despre situaţia de la Chişinău: Îndemnăm la calm, răspundere pentru învestirea Guvernului (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

''Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău'', se arată într-un comunicat al MAE remis miercuri seara MEDIAFAX.

Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea şi obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite şi îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetăţenilor ţării, subliniază reprezentanţii diplomaţiei de la Bucureşti.

În faţa Parlamentului de la Chişinău au loc proteste violente pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), informează Unimedia. Protestatarii au rupt bariera improvizată de protecţie instalată de poliţie, iar unii manifestanţi s-au îmbrâncit cu agenţi ai forţelor de ordine. Manifestanţii scandează "Hoţii", "Jos trădătorii" şi "Nu plecăm acasă".

Parlamentul Republicii Moldova a acordat, miercuri, votul de încredere Cabinetului condus de premierul Pavel Filip. În favoarea echipei guvernamentale au votat 57 de membri ai coaliţiei parlamentare proeuropene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici