Ministerul Educaţiei încearcă să evite declanşarea grevei generale

Ministerul Educaţiei transmite, vineri seara, că ia toate măsurile prevăzute de cadrul legal, ce intră în domeniul său de competenţă, pentru a evita declanşarea grevei generale începând cu 22 mai 2023.

351 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei încearcă să evite declanşarea grevei generale

Ministerul Educaţiei încearcă să evite declanşarea grevei generale

Ministerul Educaţiei mai arată că este preocupat şi întreprinde demersurile necesare pentru protejarea dreptului la educaţie al elevilor.

„Am avut astăzi (vineri - n.r.) o videoconferinţă cu inspectoratele şcolare judeţene, în cadrul căreia le-am prezentat cadrul general al dialogului social şi le-am transmis să monitorizeze constant modul în care se derulează activitatea educaţională la nivelul judeţelor, comunicând permanent cu toţi actorii implicaţi în procesul educaţional. În acest demers, contăm şi pe responsabilitatea directorilor fiecărei unităţi de învăţământ. Unităţile de învăţământ trebuie să le comunice permanent părinţilor informaţiile necesare privind derularea activităţilor didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenţei în spaţiul şcolii. Facem toate eforturile ca procesul educaţional să continue, iar elevii să fie în siguranţă în unităţile de învăţământ”, transmite Ministerul Educaţiei.

Ministerul mai transmite că va continua dialogul constant şi deschis cu reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar, pentru a găsi cele mai bune soluţii în baza Legii dialogului social nr. 367/2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici