Ministerul Energiei. Se dau 62 milioane de euro pentru modernizarea consumului de energie la firme

Ministerul Energiei anunţă joi lansarea apelului de proiecte pentru obţinere de finanţare din PNRR – Măsura de investiţii 5 – Sprijinirea investiţiilor în modernizare, monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice.

178 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei. Se dau 62 milioane de euro pentru modernizarea consumului de energie la firme

Ministerul Energiei. Se dau 62 milioane de euro pentru modernizarea consumului de energie la firme

Prin realizarea proiectelor finanţabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte finalizarea a cel puţin 50 de proiecte de eficienţă energetică în industrie, prin care să se obţină o reducere cu cel puţin 30 % a emisiilor indirecte şi directe de GES, anunţă Ministerul Energiei.

Dată şi ora de începere a depunerii de proiecte este 30 iunie 2022, ora 10:00, iar data şi ora de închidere a depunerii de proiecte este 31 august 2022, ora 17:00.

Valoarea maximă a ajutorului de stat care poate fi acordat prin măsură este de 1.200.000 EUR pentru o întreprindere, reprezentând 30% din costurile eligibile la care se adaugă bonusurile.

Finanţarea este eligibilă pentru un singur proiect (definit ca o singură intervenţie şi/sau pachet de intervenţii) la nivelul unei întreprinderi, indiferent de numărul de sucursale/puncte de lucru/filiale pentru care aplică.

Solicitanţii eligibili sunt: operatori economici – microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi întreprinderi mari, entităţi cu personalitate juridică înregistrate în România şi care activează în conformitate cu legislaţia naţională în domeniu, pe teritoriul României, respectând condiţia înregistrării la ONRC.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 62.000.000 euro, fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C.6 Energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici