Ministerul german de Externe: E necesară o mai bună cooperare cu UE, în special legată de organizarea referendumului

Ministrul de stat din Ministerul german de Externe Michael Link, aflat la Bucureşti, susţine că sunt necesare o comunicare şi o coordonare mai bune cu instituţiile UE, în special legat de organizarea referendumului, el salutând declaraţiile premierului Ponta privind implementarea recomandărilor CE.

485 afișări
Imaginea articolului Ministerul german de Externe: E necesară o mai bună cooperare cu UE, în special legată de organizarea referendumului

Michael Link (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Salut declaraţia dată ieri la Bruxelles de prim-ministrul Ponta, că recomandările Comisiei trebuie implementate de urgenţă şi că Guvernul va depune toate eforturile pentru încheierea crizei actuale şi asigurarea unei guvernări constituţionale, în spiritul valorilor şi principiilor europene", a declarat Link, citat într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, Germania aşteaptă publicarea rapidă şi integrală a deciziilor Curţii Constituţionale şi o evaluare detaliată a situaţiei de către Comisia Europeană.

"Este necesară o mai bună comunicare cu instituţiile şi partenerii europeni, precum şi o mai strânsă coordonare a acţiunilor viitoare cu aceştia, în special în ceea ce priveşte organizarea referendumului", afirmă Link, citat într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Link s-a întâlnit, joi, cu ministrul român de Externe, Andrei Marga.

Potrivit MAE, cei doi oficiali au avut un schimb de vederi pe teme de interes comun ale agendei europene.

"A fost relevat interesul celor două state pentru continuarea consultărilor şi susţinerea poziţiilor comune în plan european şi au fost trecute în revistă proiectele vizând viitorul construcţiei europene. Demnitarul român a reiterat disponibilitatea pentru extinderea cooperării româno-germane, inclusiv prin iniţierea în comun de proiecte la nivel european, şi au evidenţiat stadiul foarte bun al dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre România şi R. F. Germania. Ministrul Andrei Marga a prezentat oficialului german poziţia României referitoare la propunerile privind aprofundarea construcţiei europene, conţinute în raportul ministrului german de externe, Guido Westerwelle, vizând procesul de reflecţie asupra viitorului Europei", anunţa MAE.

Totodată, Link a avut consultări cu secretarul de stat pentru afaceri europene Luminiţa Odobescu în cadrul cărora au fost discutate, pe larg, stadiul negocierilor privind perspectiva financiară a UE 2014-2020, Agenda de creştere a Uniunii Europene, perspectivele construcţiei europene, inclusiv ale Uniunii Economice şi Monetare, şi procesul de extindere, potrivit MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici