Ministerul Justiţiei din Berlin a acceptat cererea Moscovei de a se implica în investigarea otrăvirii lui Navalnîi

  • Moscova se va implica în investigarea otrăvirii lui Alexei Navalnîi
  • Purtător de cuvânt Kremlin: Nu ne place când alte ţări ne dictează ce proceduri juridice să începem
  • Putin va fi vizitat de Lukashenko, luni
927 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei din Berlin a acceptat cererea Moscovei de a se implica în investigarea otrăvirii lui Navalnîi

Sursa foto: profimedia

Moscova va participa la investigarea otrăvirii lui Navalnîi. Ministerul Justiţiei din Berlin a aprobat cererea. Procurorii de stat vor oferi asistenţă juridică Rusiei şi informaţii despre starea de sănătate a lui Navalny, „sub rezerva consimţământului său”.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov,  a spus că un dosar penal cu drepturi depline ar putea fi lansat numai atunci când Rusia vede dovezi de otrăvire. „Nu ne place când alte ţări ne dictează ce proceduri juridice să începem, în ce moment şi pe ce bază”, a spus reprezentantul Kremlinului. 

Experţii germani în arme chimice au stabilit că tânărul de 44 de ani a fost otrăvit cu Novociok, un agent nervos din epoca sovietică.

Peskov a fost întrebat dacă întreg cazul ar putea afecta activitatea candidaţilor susţinuţi de Kremlin pentru alegerile regionale. Nicio grijă în acest sens. 

El a anunţat că luni, liderul Belarusului, Alexandr Lukashenko, îi va face o vizită de lucru, în Rusia, lui Putin.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici