Ministerul Transporturilor: Fenechiu i-a spus telefonic lui Ponta că demisionează. Cei doi vor discuta sâmbătă de atribuţii

Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din funcţia de ministru, cei doi stabilind ca discuţiile referitoare la preluarea atribuţiilor să fie purtate în cursul zilei de sâmbătă, informează Ministerul Transporturilor.

206 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: Fenechiu i-a spus telefonic lui Ponta că demisionează. Cei doi vor discuta sâmbătă de atribuţii

Ministerul Transporturilor: Fenechiu i-a spus telefonic lui Ponta că demisionează. Cei doi vor discuta sâmbătă de atribuţii

Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit de două ori la telefon cu Relu Fenechiu, atât imediat după sentinţa de condamnare, cât şi în urmă cu trei minute, iar acesta a precizat de fiecare dată că demisionează, astfel că l-a informat în acest sens pe preşedintele Traian Băsescu.

El a explicat că Fenechiu nu a putut să îşi scrie efectiv demisia, deoarece nu se află în Bucureşti, dar că i-a comunicat verbal, prin telefon, decizia de a demisiona şi că în Constituţie termenul folosit în astfel de cazuri este "revocare".

Ponta a arătat totodată că Fenechiu "a fost interpretat greşit" în cazul demisiei.

"Cu domnul Fenechiu şi acum trei minute am vorbit, pentru că a fost interpretată greşit o declaraţie a dânsului. Dânsul e obişnuit să fie interpretat greşit. Eu am vorbit şi acum trei minute, mi-a confirmat încă o dată că îşi dă demisia, că nu vrea să continue, motiv pentru care am vorbit şi cu preşedintele despre faptul că Fenechiu nu doreşte să mai rămână ministru şi că interimatul o să-l asigur eu până când voi face o propunere definitivă. El poate să îşi dea demisia spunându-mi mie la telefon", a spus Ponta, aflat la ambasada Franţei.

Aflând de la jurnalişti că preşedintele a semnat deja decretul de revocare a lui Fenechiu, Ponta a exclamat : "Cum a venit ? Aşa repede ?".

El a adăugat că va discuta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre persoana care va fi propusă la Ministerul Transporturilor, portofoliul rămânând la liberali.

Premierul a mai afirmat că îi pare rău pentru Fenechiu, care a fost un ministru eficient, dar că nu cunoaşte dosarul acestuia.

El a apreciat însă că decizia instanţei de condamnare a acestuia nu este "o pată neagră" pentru Guvern.

"Au fost atâţia miniştri demişi care după aceea au fost achitaţi. Acum s-a pronunţat un judecător, Fenechiu este în continuare prezumat nevinovat până la sentinţa definitivă şi irevocabilă, dar din punct de vedere politic nu putea să mai continue în funcţie, era un lucru pe care l-am anunţat, şi eu, şi el, de foarte mult timp", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior că Relu Fenechiu a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor, iar premierul Victor Ponta va prelua interimatul la conducerea ministerului, informaţie confirmată pentru MEDIAFAX de către şeful Guvernului.

Sursele au explicat că premierul a discutat în prealabil cu Fenechiu, care i-a transmis că va părăsi postul de ministru.

Fenechiu a declarat, ulterior, pentru "Gândul" că nu şi-a depus încă demisia din funcţia de ministru şi că va face acest lucru mâine, după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Constituţia prevede că, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici