Ministerul Transporturilor: "Fostul ministru a făcut lucrări de întreţinere la CFR, nu modernizare"

Fostul ministru al Transporturilor a făcut lucrări de întreţinere pe tronsonul feroviar Buzău - Făurei, nu modernizare, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Alin Şerbănescu.

2472 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: "Fostul ministru a făcut lucrări de întreţinere la CFR, nu modernizare"

Ministerul Transporturilor: "Fostul ministru a făcut lucrări de întreţinere la CFR, nu modernizare"

Potrivit reprezentantului Ministerului Transporturilor, fostul ministru Cătălin Drulă a făcut lucrări de întreţinere pe tronsonul Buzău – Făurei în valoare de 12 milioane de euro. Acestea au fost executate pe un singur fir şi au constat în schimbarea de şine, traverse şi piatra din terasament. Tronsonul a fost adus la parametrii iniţiali, permiţând trenurilor să circule cu o viteză maximă de 120 km/h, mai spune Alin Şerbănescu.

Modernizarea nu este similară cu lucrările de întreţinere, explică Şerbănescu.

Modernizarea reprezintă o schimbare a structurii în sine şi permite deplasarea trenurilor cu viteze maxime de 160 km/h. Lucrările de modernizare prevăd: introducerea ERTMS pe tronsonul modernizat, asigurarea unor lungimi pentru linii în staţii de minim 740 m si sarcina pe osie de minim 22.5 t, construcţia de peroane noi, înalte şi pasaje de acces la acestea, schimbarea stâlpilor, a catenarei şi a sistemului de enerogalimentare, semnalizare nouă şi înlocuirea substratului căii ferate, adică a fundaţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

Modernizarea este prevăzută în Programul investiţional, iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri europene, a mai explicat reprezentantul MTI.

„Suma necesară pentru întreţinerea căilor ferate este de aproximativ 1,20 md. euro ( 6 md. Ron). Alocările prevăzute prin PNRR ( bani europeni) pentru activităţi de întreţinere (reînnoire) sunt în valoare de aproximativ 1.16 mld. EUR, (aproximativ 5.8 mld. RON)... Din fonduri naţionale s-a alocat suma de 74,8 mil. euro (374 mil. RON), care este necesară doar pentru acele secţii de cale ferată pentru care nu sunt prevăzute lucrări nici din PNRR şi nici din POT. Ca atare sumele alocate din buget sunt destinate doar acelor lucrări care nu sunt acoperite prin bani europeni”, a precizat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al MTI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici