Ministerul Turismului: Plăcuţele clasice de promovare turistică, înlocuite cu unele cu cod QR

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) anunţă că plăcuţele clasice de promovare turistică vor fi înlocuite cu unele noi, care conţin cod QR.

118 afișări
Imaginea articolului Ministerul Turismului: Plăcuţele clasice de promovare turistică, înlocuite cu unele cu cod QR

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, Facebook

Potrivit MAT, plăcuţele clasice sunt înlocuite în baza unei colaborări între minister şi asociaţia Călător în România.

Prin acest proiect de digitalizare „turistul poate deveni propriul său ghid”, susţin reprezentanţii ministerului.

„Mai există un element de noutate! Fiecare plăcuţă este însoţită de brandul turistic naţional <Exploraţi Grădina Carpaţilor>. Acţiunea se datorează protocolului încheiat între instituţia noastră şi Asociaţia Călător în România, pe o durată de 3 ani”, mai arată ministerul.

Scopul protocolului semnat între cele două instituţii constă în îmbunătăţirea imaginii şi creşterea notorietăţii României ca destinaţie turistică, astfel că vizitatorii străini vor putea, prin utilizarea aplicaţiei, să citească informaţiile puse la dispoziţie în peste 32 de limbi.

„În acest fel, obiectivele turistice şi monumentele istorice vor fi semnalizate corespunzător şi cu tehnologie din prezent, oferind, totodată, şi posibilitatea de a realiza o bază de date care să conţină tot capitalul cultural al ţării noastre”, transmite MAT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici