Miniştrii PNL, primii în topul mediatizării în decembrie 2022. Cel mai mediatizat, Virgil Popescu

  • Miniştrii PNL ocupă prima poziţie ca număr total de menţionări în materialele jurnalistice din România în luna decembrie, potrivit unui studiu realizat de mediaTrust.
  • Scădere a mediatizării miniştrilor PSD.
  • Cel mai mediatizat ministru a fost Virgil Popescu (PNL).
182 afișări
Imaginea articolului Miniştrii PNL, primii în topul mediatizării în decembrie 2022. Cel mai mediatizat, Virgil Popescu

Miniştrii cabinetului Ciucă sunt citaţi în 54.395 de materiale. Astfel, echipa de miniştri PNL ocupă locul întâi cu cele mai multe menţiuni în presa scrisă, online, social media, radio şi TV, urmată de echipa de miniştri PSD şi UDMR. Referinţele îi citează în calitate de miniştri ai cabinetului Ciucă.

Miniştrii PNL au fost menţionaţi în 25.900 de materiale media din România, în timp ce miniştrii PSD înregistrează o mediatizare în scădere comparativ cu luna precedentă, fiind citaţi în 22.144 de materiale jurnalistice în presa scrisă, online, social media, radio şi TV.

Miniştrii UDMR au fost menţionaţi în 6.351 materiale - presă scrisă, presă online, radio, TV şi social media, de asemenea în scădere faţă de luna precedentă.

La nivelul audienţei pe toate mediile, presă scrisă, online, radio şi TV, în perioada monitorizată, 1-31 decembrie 2022, miniştrii PNL ocupă prima poziţie - după cum a calculat mediaTrust, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL de aproape 34 de ori într-o lună (ajungând la 576,198,596 de contacte), urmaţi de miniştrii PSD, ceea ce se traduce prin faptul că audienţa însumată a informaţiilor despre aceştia a ajuns la fiecare român de 30 de ori într-o lună (526,012,020 contacte). Fiecare român a putut auzi mesajele UDMR de 6 ori în cursul lunii decembrie (109,787,972 contacte).

Ministrul Energiei, Virgil Popescu este cel mai vizibil ministru al cabinetului Ciucă în luna decembrie, citat în 151 articole în presa scrisă. La polul opus, Hunor Kelemen este citat într-un singur material din presa scrisă.

Sorin Grindeanu este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în perioada monitorizată, 1-31 decembrie 2022, înregistrând 143 referinţe în presa scrisă monitorizată de mediaTrust. Materialele în care acesta a fost menţionat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum şi activitatea în
calitate de ministru al transporturilor şi infrastructurii. Acesta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 14 decembrie 2022, cu cele mai multe materiale despre mutarea conturilor CNAIR de la BCR, demers care vine în contextul în care Austria s-a opus aderăriii României la spaţiul Schengen.

UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Carol-Eduard Novak, cu 30 de menţiuni în presa scrisă din România

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 decembrie 2022, un număr de 4.522 referinţe pe posturile TV. Dintre aceştia, miniştrii PNL înregistreză 2.139, cel mai mare număr de menţiuni în materialele TV.

Lucian Bode este cel mai mediatizat ministru în materialele TV în luna decembrie, urmat de Virgil Popescu.

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a fost citat în 436 materiale la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind primul cel mai mediatizat ministru PSD la TV. Vârful vizibilităţii se înregistrează în data de 12 decembrie iar materialele în care Budăi a fost menţionat se referă la punctul de pensie care se va majora de la 1 ianuarie cu 12.5%, alocaţiile se vor indexa cu rata inflaţiei pe anul trecut iar salariul minim va ajunge la 3000 de lei brut, de la 2550 de lei cât este acum.

Kelemen Hunor a fost cel mai mediatizat ministru UDMR în luna decembrie la TV, cu 185 materiale pe TV, în creştere faţă de luna noiembrie, când a fost citat în 154 de materiale. Vârful vizibilităţii s-a înregistrat în data de 9 decembrie, în contextul votului Austriei împotriva aderării României la Spaţiul Schengen, Hunor Kelemen având o reacţie tranşanta de protest împotriva acestei decizii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici