Miniştrii propuşi de Ponta: Interne - Mircea Duşa, Administraţie - Radu Stroe, Afaceri Externe - Titus Corlăţean, Relaţia cu Parlamentul - Dan Şova, Justiţie - Mona Pivniceru

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. El a precizat că propunerile au fost accepate de către preşedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii ar putea fi organizată luni seara.

4717 afișări
Imaginea articolului Miniştrii propuşi de Ponta: Interne - Mircea Duşa, Administraţie - Radu Stroe, Afaceri Externe - Titus Corlăţean, Relaţia cu Parlamentul - Dan Şova, Justiţie - Mona Pivniceru

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Mircea Duşa îi va preda astfel postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul lui Dan Şova, senator PSD, iar Titus Corlăţean va schimba portofoliul Justiţiei cu cel al Afacerilor Externe.

Postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant prin trecerea lui Corlăţean la Externe, va fi preluat de fostul preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că, până la această oră, la CSM nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.

"Ministrul Afacerilor Externe, domnul Marga, este o personalitate pe care o apreciez extrem de mult şi care cred că în continuare va reprezenta România numai în cel mai bun mod posibil în funcţiile pe care îmi doresc să le accepte în perioada imediat următoare", a spus Ponta.

Surse politice au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că USL ia în calcul mai multe schimbări la ministere mari, respectiv numirea lui Titus Corlăţean la Externe, a lui Radu Stroe la Administraţie, a lui Mircea Duşa la Interne, Justiţia urmând să fie preluată de PNL sau de un tehnocrat, iar Andrei Marga să devină ambasador în Germania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici