Miniştrii vor verifica mai atent documente din Parlament. Secretarii de stat vor participa la lucrările comisiilor

Membrii Guvernului au stabilit joi într-o discuţie organizată la Palatul Victoria ca documentele reprezentând ordinea de zi a lucrărilor Parlamentului şi avizele Executivului la iniţiative legislative să fie verificate mai atent inclusiv de miniştri, nu doar în grupurile parlamentare, iar secretarii de stat să fie permanent prezenţi la lucrările comisiilor în care sunt dezbătute proiecte legate de ministerul din care fac parte.

29 afișări
Imaginea articolului Miniştrii vor verifica mai atent documente din Parlament. Secretarii de stat vor participa la lucrările comisiilor

Miniştrii vor verifica mai atent documente din Parlament. Secretarii de stat vor participa la lucrările comisiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atât de secretarii de stat, cât şi de miniştri, au mai declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţie.

"S-a stabilit să fie acordată o atenţie mai mare în ceea ce priveşte verificarea ordinii de zi a lucrărilor Parlamentului şi punctelor de vedere formulate de Executiv la iniţiativele legislative şi ca exemplare din aceste documente să fie dublate şi înmânate inclusiv miniştrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel încât să se ştie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului să fie întotdeauna respectat", au arătat sursele.

Secretarii de stat vor fi obligaţi să participe la lucrările comisiilor parlamentare în care sunt dezbătute proiecte care vizează ministerele lor, iar stadiul proiectelor legislative va fi analizat lunar de către secretarii de stat, dar şi de miniştri.

"Prioritare din punct de vedere al Guvernului rămân legile legate de acordul cu FMI, legislaţia comunitară şi fondurile europene", au mai arătat sursele.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că secretarii de stat pentru relaţia cu Parlamentul, dar şi miniştrii au fost convocaţi, joi, la Guvern, pentru o discuţie legată de modul în care reprezentanţii Cabinetului trebuie să acţioneze în cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care există un aviz al Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici