Ministru: Nu există riscuri ca România să nu exercite mandatul de preşedinţie al Consiliului UE

Ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, marţi, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, că nu există riscul ca „România să nu exercite acest mandat de preşedinţie” al Consiliului UE, iar acest mandat va fi unul „de succes prin implicarea tuturor”.

179 afișări
Imaginea articolului Ministru: Nu există riscuri ca România să nu exercite mandatul de preşedinţie al Consiliului UE

Ministru: Nu există riscuri ca România să nu exercite mandatul de preşedinţie al Comisiei UE

„Nu există riscuri, riscuri vehiculate eronat în spaţiul public, ca România să nu exercite acest mandat de preşedinţie. România va exercita acest mandat şi sunt convins că poate fi un mandat de succes prin implicarea tuturor”, a declarat ministrul însărcinat cu Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Victor Negrescu a mai adăugat că Executivul „realizează mandate constructive”.

„S-a vorbit despre necesitatea de a pregăti adecvat acest moment al preşedinţiei (Consiliului Uniunii Europene - n.r.) şi de a oferi spijinul, citez, de la Bucureşti, cu un mandat credibil şi coerent. În această logică vreau să menţionez că reprezentanţii Guvernului României realizează mandate constructive pe care le transmitem tuturor colegilor şi avem în această logică un mandat general pe ceea ce înseamnă cadrul financiar multianual, aprobat de toate instituţiile”, a mai declarat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în faţa şefilor misiunilor diplomatice, că Guvernul are obligaţia să se asigure că din exercitarea preşedinţiei Consiliului UE, România va avea de câştigat în raport cu partenerii externi.

”Trebuie să dăm dovadă de o temeinică cunoaştere a dosarelor şi procedurilor. Trebuie să demonstrăm că angajamentul pro-europran e mai presus de toate îndoielile. Îmi doresc ca România să poată asigura o preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) eficientă. Guvernul are obligaţia să se asigure că din exercitarea preşedinţiei, România va câştiga în raport cu partenerii externi", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai preciat că mandatul nostru la conducerea Consiliului UE nu este unul simplu.

"Fie că ne referim la viitorul cadru financiar sau la negocieri de retragere a Marii Britanii din Uniune (...) Toate acestea impun o pregătire solidă a mandatului nostru. Perioada rămasă până la sfârşitul acestui an este crucială pentru a construi un mandat consistent, realist, credibil al viitoarei Preşedinţii.", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici