Ministrul Apărării din Franţa vine la Bucureşti. Sunt programate întâlniri cu Iohannis, Ciucă şi Tîlvăr

  • Ministrul forţelor armate franceze, Sébastien Lecornu, face o vizită oficială în România, în cadrul căreia se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicolae Ciucă şi cu ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr.
  • Sébastien Lecornu merge şi la Cincu.
293 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării din Franţa vine la Bucureşti. Sunt programate întâlniri cu Iohannis, Ciucă şi Tîlvăr

Cei doi miniştri ai Apărării, Sébastien Lecornu şi Angel Tîlvăr, vor avea o întrevedere la sediul MApN, joi, începând cu ora 17.30, urmată de declaraţii de presă comune.

De asemenea, agenda delegaţiei franceze cuprinde, în cursul dimineţii, începând cu ora 8.30, o vizită în Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, judeţul Braşov, o ceremonie de depuneri de coroane de flori (începând cu ora 14.00) la Monumentul Eroilor Francezi, situat în Parcul Cişmigiu din Bucureşti, urmată de primiri la preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi la prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria.

Grupul de Luptă al NATO din România a fost constituit începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO dislocate în ţara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung, ca urmare a războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează, în prezent, Collective Defence Battle Group (CDBG) pe teritoriul naţional integrând, rotaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos. Forţele principale ale CDBG sunt dispuse în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu unde execută misiuni şi activităţi de instrucţie alături de structuri ale Armatei României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici