Ministrul Apărării ia în calcul vânzarea prin licitaţie a terenurilor şi cazărmilor neutilizate

Cazărmile, terenurile şi alte active fără o sarcină operaţională ar putea fi valorificate în cele mai "favorabile şi transparente forme" de armată, iar cu banii obţinuţi s-ar putea cumpăra tehnică militară, a declarat, miercuri, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

321 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării ia în calcul vânzarea prin licitaţie a terenurilor şi cazărmilor neutilizate

Corneliu Dobriţoiu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"O să ne consultăm cu Ministerul Finanţelor, cu experţi în domeniu, pentru a găsi cele mai favorabile şi transparente forme de valorificare a acestora, începând de la vânzare prin licitaţie cu strigare, ca să nu apară dubii, sau chiar posibilitatea ca aceste terenuri să fie depuse colateral la o bancă pentru obţinerea unui acreditiv sau, de ce nu, dacă piaţa imobiliară va creşte, chiar prezentarea lor la bursă, cum a fost cazul Fondului Proprietatea," a spus ministrul.

El a precizat că se ia în calcul inclusiv dezvoltarea unui parteneriat public-privat pe terenurile aşezate pe "harta vânturilor", ceea ce ar aduce resurse la buget prin obţinerea de certificate pentru energie verde.

Dobriţoiu a arătat că Polonia a găsit voinţă politică pentru a face acest lucru, iar din banii rezultaţi a cumpărat 48 de avioane militare, dar că în România, după 1989, Armata a înstrăinat terenuri în exces echivalând cu un judeţ, fără beneficii vizibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici