Ministrul Apărării: sistemele Patriot vor asigura României o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că sistemele Patriot vor asigura României o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie.

1800 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: sistemele Patriot vor asigura României o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie

Sursa foto: Facebook/Angel Tîlvăr

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat, marţi, o vizită de lucru la Regimentul 74 PATRIOT Mihai Bravu.

„Prin recepţionarea primelor patru sisteme Patriot, România va deţine o capabilitate antiaeriană de ultimă generaţie, complet integrabilă în sistemul NATO. Sistemele PATRIOT, cu posibilităţi testate în luptă de apărare împotriva rachetelor balistice tactice şi a rachetelor de croazieră, sunt deosebit de importante pentru ţara noastră. Înzestrarea Forţelor Aeriene cu sisteme PATRIOT adaugă o capabilitate de apărare aeriană robustă, credibilă, interoperabilă şi flexibilă, destinată îndeplinirii misiunilor Armatei României”, a declarat ministrul Apărării.

Conducerii MApN i-a fost prezentat stadiul programului de înzestrare esenţial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM) PATRIOT”. Liderii MApN s-au întâlnit cu militarii care operează cele două sisteme intrate până acum în înzestrarea regimentului.

„Militarii Regimentului 74 PATRIOT, pe care i-am întâlnit astăzi, se pregătesc constant, atât în Statele Unite ale Americii, cât şi în ţară, pe configuraţia specifică echipamentelor livrate României, concomitent cu parcurgerea etapelor de testare, acceptanţă şi recepţie a sistemelor”, a precizat Tîlvar.

Potrivit MApN, al doilea sistem PATRIOT, din totalul de patru câte au fost contractate pentru prima etapă a programului de înzestrare, a fost livrat, conform graficului agreat, în cursul anului 2022 şi a finalizat testarea de acceptanţă şi recepţia în luna decembrie.

Livrarea sistemelor 3 şi 4 PATRIOT a început în cursul anului 2022, urmând ca testarea şi recepţionarea lor să fie finalizate până la sfârşitul lunii aprilie, a precizat MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici