Ministrul Baconschi îşi exprimă solidaritatea cu poporul american, la 10 ani de la atentate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, îşi exprimă întreaga solidaritate cu poporul american la comemorarea a zece ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, transmiţând totodată sentimentele sale de profundă compasiune familiilor românilor decedaţi în urma atacurilor.

62 afișări
Imaginea articolului Ministrul Baconschi îşi exprimă solidaritatea cu poporul american, la 10 ani de la atentate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Printre victimele de la World Trade Center s-au aflat şi patru cetăţeni români. Ministrul Baconschi transmite familiilor acestora şi celor apropiaţi sentimentele sale de profundă compasiune.

"Extremismul de orice natură, actele teroriste şi de violenţă sunt inacceptabile. România este înscrisă, alături de Statele Unite ale Americii, în alianţa statelor libere şi democratice, fondate pe respectul faţă de viaţă şi drepturile omului", apreciază MAE.

Ministrul Afacerilor Externe subliniază hotărârea României de a rămâne angajată, alături de Statele Unite şi de comunitatea internaţională, în eforturile de prevenire a oricăror acte extremiste şi teroriste.

Americanii comemorează duminică zece ani de la atentatele din 11 septembrie. Preşedintele Barack Obama urmează să asiste în cursul dimineţii, împreună cu predecesorul său George W. Bush, la o ceremonie în memoria celor aproximativ 3.000 de persoane ucise în atentate.

Ceremonia are loc, ca în fiecare an, în apropierea unei zone în plină reconstrucţie, Ground Zero, în prezenţa familiilor victimelor. Pentru prima dată, aceasta se va desfăşura în timp ce liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, este mort, fiind ucis de un comando american la 2 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici