Ministrul Bode, la Bruxelles: trebuie să avem o abordare europeană unitară în privinţa migraţiei

  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, la Bruxelles, că ţările UE trebuie să aibă o abordare unitară în privinţa migraţiei ilegale.
  • Subiectul reprezintă o prioritate pentru europeni, a adăugat Bode.
178 afișări
Imaginea articolului Ministrul Bode, la Bruxelles: trebuie să avem o abordare europeană unitară în privinţa migraţiei

Sursa foto: Facebook.Lucian Bode

Ministrul Lucian Bode a participat vineri, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizată de preşedinţia cehă a Consiliului UE. Dezbaterile au vizat evaluarea provocărilor migraţioniste de-a lungul tuturor rutelor europene de migraţie, au anunţat reprezentanţii ministerului. Ministrul român a avut o intervenţie în cadrul întâlnirii.

„Am subliniat în intervenţia mea că trebuie să acordăm o atenţie egală tuturor rutelor europene de migraţie şi că trebuie să avem o abordare europeană unitară, care să răspundă preocupărilor statelor membre care se află sub presiune migratorie. Într-adevăr, situaţia din unele ţări de origine este îngrijorătoare. De aceea, este necesar să continuăm să abordăm dimensiunea externă a migraţiei şi să avem un parteneriat consolidat cu statele de origine şi de tranzit, precum şi cu partenerii internaţionali”, a anunţat Lucian Bode.

Ministrul român a vorbit şi despre culoarele utilizate de migranţi.

„Totodată, combaterea traficului de migranţi trebuie să fie în continuare prioritatea noastră principală, fiind nevoie de cât mai multe acţiuni concrete la nivel european. În acest sens, doresc să salut Planul de Acţiune prezentat şi propus astăzi de către Comisia Europeană pentru ruta Mediteranei Centrale, care asigură o abordare practică şi comprehensivă a provocărilor cu care se confruntă statele mediteraneene. În acelaşi timp, deşi România nu se află pe ruta Balcanilor de Vest, susţin propunerea partenerilor europeni de a avea un Plan de Acţiune concret şi pentru ruta Balcanilor de Vest, care să ajute cu mijloacele cele mai adecvate statele care se confruntă cu mari presiuni migratorii în acest moment. Cred că această abordare este importantă şi pentru Austria, dar şi pentru Preşedinţia cehă a Consiliului UE”, a adăugat Lucian Bode.

La Bruxelles, ministrul Bode a avut două întrevederi bilaterale cu Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, şi cu Vít Rakušan, ministrul de interne ceh.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici