Ministrul Bogdan Aurescu face miercuri o vizită de lucru la Varşovia

Ministrul Bogdan Aurescu va face, miercuri, o vizită de lucru la Varşovia, pe agenda discuţiilor cu oficialii poloni figurând şi subiecte de actualitate ale agendei europene şi de securitate, între care pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, evoluţiile din vecinătatea estică.

128 afișări
Imaginea articolului Ministrul Bogdan Aurescu face miercuri o vizită de lucru la Varşovia

Ministrul Bogdan Aurescu face miercuri o vizită de lucru la Varşovia (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Programul vizitei include consultări cu Grzegorz Schetyna, ministrul polon al afacerilor externe, precum şi o întrevedere cu Jaromir Sokolowski, consilier prezidenţial pentru afaceri externe în cadrul Preşedinţiei Poloniei, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

"Principalul obiectiv al vizitei îl reprezintă consolidarea dialogului politic şi de securitate dintre România şi Polonia, în scopul dezvoltării şi diversificării Parteneriatului Strategic încheiat de cele două ţări la cel mai înalt nivel, atât pe plan bilateral, cât şi regional şi european. Pe agenda discuţiilor cu oficialii poloni vor figura aspecte ale cooperării bilaterale şi subiecte de actualitate ale agendei europene şi de securitate, între care pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, evoluţiile din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina, sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, agenda NATO şi securitatea energetică", menţionează sursa citată.

Ministrul român de Externe va participa, de asemenea, la o conferinţă-dezbatere organizată de Institutul Polonez de Relaţii Internaţionale pe tema dezvoltării Parteneriatului Strategic româno-polon în contextul provocărilor de securitate din vecinătatea estică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici