Ministrul Cercetării din România, discurs în plenul Camerei Reprezentanţilor Statului Arizona

  • Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a susţinut un discurs în plenul Camerei Reprezentanţilor Statului Arizona.
  • Cuvântarea a avut loc în cadrul unui eveniment dedicat României.
305 afișări
Imaginea articolului Ministrul Cercetării din România, discurs în plenul Camerei Reprezentanţilor Statului Arizona

Sursa foto: Facebook/Sebastian Burduja

Camera Reprezentanţilor Statului Arizona a adoptat o proclamaţie oficială în onoarea României şi demnitarului român, pentru „eforturile remarcabile în cercetare, inovare şi digitalizare şi importanta relaţie de prietenie dintre statul Arizona şi România”.

„Proclamaţia oficială adoptată de Camera Reprezentanţilor Statului Arizona este un gest istoric, care ne onorează şi, în egală măsură, ne responsabilizează pentru a duce la următorul nivel parteneriatul strategic, mai ales în zona de cercetare-inovare. Este o bucurie să fiu în Arizona în aceste zile, mai ales că statul este gazdă a unui program de studii româneşti la Universitatea de Stat, început în 1998 şi ajuns cel mai mare program de limbă şi cultură românească din Statele Unite. Mai mult, comunitatea românească de aici este extrem de activă, iar cooperarea se extinde de la an, pe domenii importante şi variate, de la comerţ la educaţie, inovare sau antreprenoriat”, a declarat Sebastian Burduja.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Arizona, Ben Toma, este român de origine. Delegaţia condusă de ministrul Burduja a purtat discuţii despre colaborarea româno-americană în mai multe domenii.

„Vizita delegaţiei române în statul Arizona, în perioada 6-7 februarie, în cadrul turneului efectuat de ministrul Burduja în SUA, reprezintă un important demers în dezvoltarea legăturilor în zona inovării, pentru a construi viitorul în cadrul parteneriatului strategic cu SUA. Există un interes major aici în atragerea şi dezvoltarea industriilor cheie, precum semiconductorii, domeniul aerospaţial, hidrogenul, tehnologia bazată pe laseri etc. Ministrul Sebastian Burduja a avut o serie de întrevederi oficiale la cel mai înalt nivel cu autorităţile statului, întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediului academic şi ai comunităţii româneşti”, a explicat Compartimentul de Comunicare de la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.

În statul Arizona trăiesc peste 86.000 de oameni de origine română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ministru,
arizona,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici