Ministrul Daea: Sistemele antigrindină au tras peste 1.500 de rachete, 10.000 de hectare de culturi afectate

Cele 61 de puncte de lansare de rachete antigrindină au tras 1.573 de rachete, fenomele meteo extreme afectând în jur de 10.000 de hectare de culturi, a declarat sâmbătă ministrul Agriculturii Petre Daea, la România TV.

660 afișări
Imaginea articolului Ministrul Daea: Sistemele antigrindină au tras peste 1.500 de rachete, 10.000 de hectare de culturi afectate

Ministrul Daea: Sistemele antigrindină au tras peste 1.500 de rachete, 10.000 de hectare de culturi afectate

Sistemul antigrindină a fost extins în judeţele Olt, Dolj, Mehedinţi şi Teleorman, a precizat ministrul.

„Pentru culturile afectate am facut documente, din fericire unii fermieri şi-au asigurat culturile si, din informaţiile primite, companiile de asigurări şi-au trimis experţii pentru a constata. Fermierul este pus într-o situaţie delicată, aşteptarea nu este favorabilă, pentru că trebuie să reînsămânţeze suprafeţele afectate 100% şi care nu mai au perspective de producţie”, a spus ministrul.

Taguri:
agricultură,
daea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici