Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Consiliul Europei

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la sediul Consiliului Europei, la Strasbourg, ocazie cu care va găzdui un eveniment de promovare a iniţiativei României de creare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului, informează MAE.

111 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, face, miercuri şi joi, o vizită de lucru la Consiliul Europei

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Agenda vizitei cuprinde întrevederi cu Thorbjørn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei (CoE), cu Nils Muižnieks, Comisarul pentru Drepturile Omului al CoE şi cu secretarul Comisiei de la Veneţia, Thomas Markert.

Cu ocazia întrevederii cu secretarul general al Consiliului Europei, ministrul Bogdan Aurescu va depune şi instrumentul de ratificare a Protocolului nr. 15 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.

Şeful diplomaţiei române va vizita şi sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), unde va fi primit de preşedintele CEDO, Dean Spielmann.

De asemenea, ministrul de Externe va participa la Reuniunea mondială a Societăţilor naţionale de drept internaţional, în calitatea sa de preşedinte al ramurii române a Asociaţiei de Drept Internaţional.

În marja acestei conferinţe, şeful diplomaţiei române "va găzdui un eveniment de promovare a iniţiativei României de creare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului. Evenimentul va permite diseminarea iniţiativei în rândul specialiştilor în drept internaţional şi va încuraja implicarea societăţilor naţionale pentru drept internaţional în procesul de reflecţie privind folosirea dreptului internaţional în scopul combaterii terorismului", se arată în comunicatul MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici