Ministrul de Externe pakistanez, Makhdoom Qureshi, vine în România

  • Ministrul de Externe pakistanez, Makhdoom Qureshi, vine la Bucureşti şi se va întâlni, luni, cu ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
  • Aceasta este prima vizită în România a unui ministru pakistanez de externe în ultimele două decenii.
554 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe pakistanez, Makhdoom Qureshi, vine în România

FOTO Ambasada Pakistan

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea, luni, consultări politice cu omologul pakistanez, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, în cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei din Republica Islamică Pakistan o va efectua în România, în perioada 9-10 ianuarie 2022, la invitaţia ministrului român.

„Aceasta este prima vizită în România a unui ministru pakistanez de externe în ultimele două decenii şi are loc în contextul unei dinamici pozitive înregistrate recent în relaţiile româno-pakistaneze, inclusiv pe fondul sprijinului esenţial pe care R.I. Pakistan l-a acordat eforturilor României de evacuare din Afganistan a cetăţenilor proprii, a altor cetăţeni din ţări aliate şi a unui număr de 156 de cetăţeni afgani aflaţi în situaţii de risc, în lunile august şi septembrie 2021. Vizita ministrului Makhdoom Qureshi are loc în contextul contactelor recente cu omologul român Bogdan Aurescu, prin convorbirea telefonică din 7 septembrie 2021 şi întrevederea celor doi demnitari din 24 septembrie 2021, la New York, în marja Adunării Generale a ONU”, transmite MAE.

În cadrul consultărilor politice ale celor doi miniştri de externe vor fi discutate modalităţile de dezvoltare a relaţiei bilaterale, aprofundarea dialogului politic, precum şi a cooperării economice şi sectoriale dintre cele două ţări.

De asemenea, vor fi discutate aspecte precum consolidarea dinamicii relaţiilor UE-Pakistan şi principalele evoluţii de interes comun pentru cele două state, cu accent pe regiunea indo-pacifică şi situaţia din Afganistan.

După consultări, cei doi miniştri vor susţine o conferinţă comună de presă.

Cei doi miniştri vor semna un Acord de Cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie ale R.I. Pakistan şi un acord-cadru de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) şi Universitatea din Islamabad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici