Ministrul Economiei: Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Vedem o problemă, dar nu zicem nimic

  • Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susţine că statul român suferă de sindromul Cernobîl: „Reactorul a explodat, dar statul se preface că nu s-a întâmplat nimic”.
  • Acesta admite că a supărat mulţi oameni când a spus adevărul despre suspiciunile de fraudă la măsura 3 de ajutorare.
502 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei: Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Vedem o problemă, dar nu zicem nimic

„Am supărat mulţi oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre mersul la târguri pe banii statului şi despre faptul că măsura 3 nu îşi atinge scopul. Nu îşi atinge scopul pentru că ajunge să finanţeze în proporţie de peste 50% imobiliare. Şi nu doar atât, dar suspiciunile de fraudă de care am vorbit sunt bazate pe fapte reale. Am avut discuţia aceasta şi cu premierul şi i-am propus un curs de acţiune. Ştiu că adevărul doare, dar singura noastră şansă dacă vrem să salvăm România este măcar să spunem adevărul şi să fim foarte transparenţi cu ce găsim în ministere. Nu să menţinem butaforii”, a scris Claudiu Năsui joi seara pe Facebook.

Acesta susţine ca că a fost acuzat că a avut cont pe platforma de granturi.

„Am vrut să văd fiecare pas din procedură şi să o optimizez. Ceea ce am şi făcut. Am folosit acel cont de câteva ori şi exclusiv în scopul înţelegerii proceselor din spatele platformei şi a muncii funcţionarilor pentru a creşte numărul de procesări pe zi. Ceea ce am şi reuşit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record. Pentru că vreau să fiu 100% transparent, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferente contului meu. După care am primele şi singurele accesări în 29 decembrie şi 31 decembrie. Deci cu mult înainte să fie vreo informaţie relevantă. Pe 24 decembrie a fost prima mea zi în minister”, a mai scris acesta pe reţeaua de socializare.

Ministerul Economiei susţine că de la preluarea ministerului a avut trei priorităţi: deblocarea măsurilor de ajutorare Covid, operaţionalizarea schemei pentru Horeca şi reorganizarea ministerului.

„Statul român suferă de sindromul Cernobîl. Să vedem o problemă dar să nu zicem nimic. Să o acoperim. Reactorul a explodat, dar statul se preface că nu s-a întâmplat nimic. Faimosul <staţi liniştiţi, avem de toate>, când de fapt în sistem e dezastru. Şi dacă cumva vorbim despre problemă, interesele din sistem se coalizează contra celui care spune că împăratul este gol”, a conchis ministrul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici