Ministrul Educaţiei i-a primit la aeroport pe elevii medaliaţi la Olimpiada de Informatică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a aşteptat sâmbătă, la aeroportul Henri Coandă, pe elevii care au luat medalii la Olimpiada de Informatică din Croaţia.

236 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei i-a primit la aeroport pe elevii medaliaţi la Olimpiada de Informatică

Sorin Mihai Cimpeanu, Facebook

Elevii români au obţinut patru medalii, iar echipa României a ocupat locul I.

„În cursul acestei după-amieze, am întâmpinat şi felicitat, la Aeroportul „Henri Coandă”, lotul olimpic de informatică al ţării noastre, care a obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint) la a XXIX-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale/#CEOI (24 - 30 iulie, Varazdin/Croaţia). De asemenea, în urma cumulării punctajelor individuale, echipa României a ocupat locul I în clasamentul pe echipe. Este un rezultat remarcabil obţinut la unul dintre concursurile de informatică de anvergură din Europa şi din lume”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Toţi componenţii lotului au în palmares concursuri şi premii câştigate la competiţiile de juniori. Medaliaţii sunt din Bucureşti şi din Orăştie.

„Medalie de aur şi primul loc în concurs (punctaj total: 540 de puncte): Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) Medalii de argint: Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara). Echipa României a fost coordonată şi însoţită de prof. Dan-Narcis Pracsiu (Team Leader) şi Ioan-Bogdan Iordache - student masterand la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic (Deputy Leader)”, a precizat Cîmpeanu.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici