Ministrul Educaţiei, întrebat ce face cu banii din majorarea salarială: Întâi să văd banii şi apoi văd ce fac

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, întrebat ce face cu banii din majorarea salarială de care beneficiară din august demnitarii, a spus că aşteaptă să vadă banii, apoi va stabili ce face cu ei, răspuns agreat şi de ministrul Finanţelor, care a spus zâmbind: "Mai întâi să-i vedem, apoi vom decide".

181 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, întrebat ce face cu banii din majorarea salarială: Întâi să văd banii şi apoi văd ce fac

Ministrul Educaţiei, întrebat ce face cu banii din majorarea salarială: Întâi să văd banii şi apoi văd ce fac (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei şi cel al Finanţelor au fost întrebaţi, în conferinţa de presă comună pe care au susţinut-o vineri, ce vor face cu banii în plus pe care îi vor primi din august, în urma majorării indemnizaţiilor demnitarilor, stabilită prin Ordonanţă de Urgenţă, în contextul în care premierul Victor Ponta a anunţat că donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a Clubului Steaua.

"Mai întâi să-i văd şi apoi văd ce fac cu banii", a răspuns ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a agreat răspunsul lui Cîmpeanu şi a spus, zâmbind: "Are dreptate domnul ministru. Aşa este, mai întâi să-i vedem, apoi vom decide".

Premierul Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, că din 1 august donează diferenţa de salariu primită prin "faimoasa ordonanţă" echipei de baschet a Clubului Steaua, care anul acesta joacă din nou, după mulţi ani, într-o competiţie europeană.

Salariile demnitarilor vor fi majorate din 1 august, sumele necesare aplicării acestor creşteri fiind incluse în buget la rectificarea bugetară.

Guvernul nu a rediscutat, marţi, OUG care majorează salariile demnitarilor, deşi premierul Victor Ponta anunţase anterior că "va lua o decizie politică" în acest sens, el exprimându-şi totodată dezacordul faţă de creşterea salariilor demnitarilor înainte de intrarea în vigoare a Legii salarizării.

Astfel, OUG adoptată de Guvern în perioada în care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar a rămas în vigoare, deşi Victor Ponta a declarat anterior că nu este de acord cu acest act normativ şi că marţi va lua o decizie politică în acest sens.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la postul B1 TV, că nu a fost de acord cu ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor de la 1 august, dar nu a vrut să creeze o situaţie "penibilă" din punct de vedere politic şi nu voia să pară că se răzbună pe preşedintele Klaus Iohannis tăindu-i salariul.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că va propune în Parlament respingerea ordonanţei privind majorarea salariilor demnitarilor, dacă cei care beneficiază "tot o plimbă de la unul la altul şi nu o susţine nimeni", referindu-se la faptul că unii au anunţat că îşi donează banii

"Am urmărit cu atenţie ultimele atitudini, luări de poziţie exprimări cu privire la această ordonanţă care cuprinde mărirea salariilor demnitarilor. Am văzut şi un consilier sau fost consilier,care spunea că Guvernul ar vrea să o retragă, dar nu este lăsat de partid. De asemenea, constat că nu prea o mai susţine nimeni din cei care au promovat-o şi adoptat-o. Dacă tot o plimbă de la unul la altul şi nu şi-o asumă nimeni, atunci o rezolvăm în Parlament, şi în Parlament o să propunem respingerea ei, ca să închidem acest subiect, pentru că deja, dacă niciun beneficiar nu vrea să o folosească, nu are rost să o mai ţinem", a afirmat Dragnea.

El a răspuns astfel la faptul că sunt unii demnitari care au anunţat că-şi donează diferenţa de salariu primită din august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici