Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aşteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, este aşteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie, la ora 11.30, la solicitarea USR. „Să vină să ne explice care e situaţia legilor Educaţiei pe care le ţine ascunse la sertar de atâta timp”, afirmă Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat.

126 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aşteptată la „Ora Guvernului” pe data de 1 martie

Ligia Deca, Facebook

Ministrul Educaţiei vine la Ora Guvernului în Senat pe data de 1 martie, la solicitarea USR.

„Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, aşteptată la <Ora Guvernului> pe data de 1 martie, la ora 11.30, la solicitarea USR”, potrivit unui comunicat de presă.

Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, consideră că „este inacceptabil felul în care Ligia Deca amână de luni bune orice discuţie pe modificările la legile Educaţiei”.

„Doamna Deca să vină să ne explice care e situaţia legilor Educaţiei pe care le ţine ascunse la sertar de atâta timp. Nu putem admite ca acest subiect, atât de important pentru noi, pentru copiii noştri, să fie discutat doar pe la colţuri, după cum iese un zvon sau altul de la Ministerul Învăţământului. Doamna Deca trebuie să clarifice încotro are de gând să ducă învăţământul românesc”, declară Radu Mihail.

El precizează că Ligia Deca a promis iniţial că modificările la legile Educaţiei vor fi depuse înainte de discutarea bugetului în Parlament, apoi a venit cu o amânare, şi anume până la începerea actualei sesiuni legislative, ultimul termen asumat şi neonorat fiind 15 februarie.

„USR i-a solicitat în repetate rânduri Ligiei Deca să facă publice modificările la legile Educaţiei şi să organizeze dezbateri reale cu toate părţile interesate: profesori, studenţi şi elevi, părinţi şi autorităţi publice locale. Mai mult, USR a invitat-o oficial pe Ligia Deca în Parlament nu mai puţin de patru ori de la preluarea mandatului. Însă ministrul Educaţiei nu a dat curs niciunei invitaţii la dialog”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici