Ministrul Ghinea anunţă o premieră: Primul expert român care vine de la Comisia Europeană să lucreze pentru Guvern

  • Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunţă că, în premieră, un expert român a acceptat să se transfere de la Comisia Europeană la Guvernul României.
  • Acesta va lucra în echipa care se ocupă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
3020 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ghinea anunţă o premieră: Primul expert român care vine de la Comisia Europeană să lucreze pentru Guvern

Septimiu Szabo va lucra la minister

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat că un economist de la Comisia Europeană a acceptat să lucreze pentru ministerul pe care-l conduce. Ghinea a vorbit despre o premieră, în condiţiile în care specialiştii de top pleacă de la Bucureşti la Bruxelles.

„L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experienţă solidă la Comisia Europeană, în echipa de la minister care se ocupă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Septimiu are o experienţă de top pe instrumente financiare, mănâncă PNRR pe pâine şi mai vine cu un atu – vorbeşte fluent “comiseza”, adică limba tehnică a oficialilor de la Comisie.

Este pentru prima dată când un expert român ca el vine prin transfer de la Bruxelles să lucreze pentru un minister din România. În ultimii 14 ani, experţii români s-au transferat într-o singură direcţie, de la Bucureşti la Bruxelles”, a anunţat, pe Facebook, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Ne întărim echipa pe PNRR cu un expert de la Comisie L-am cooptat pe Septimiu Szabo, un economist cu experienţă solidă...

Publicată de Cristian Ghinea pe Luni, 22 februarie 2021

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici