Video Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall: Luni vreau să am o primă întâlnire cu cei din CSM, DNA şi DIICOT

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, vineri seară după preluarea mandatului, că va iniţia discuţii luni cu reprezentanţii CSM, DNA şi DIICOT, pentru soluţii în domeniul justiţiei.

2358 afișări

"Începând de luni, o să invit la un dialog toate instituţiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiţiei şi împreună vom găsi cele mai bune soluţii. Primul telefon pe care am vrut să îl dau după ce îl salut pe domnul Iordache este către CSM pentru că mi-aş dori ca luni să avem o primă întâlnire, aşa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire şi cu DNA şi cu DIICOT. Pentru mine, misiunea mea este ca dacă reuşesc ce mi-am propus eu pe această perioadă destul de scurtă, mi-am propus să îi aduc pe toţi la aceeaşi masă şi împreună în Parlament să găsim soluţiile necesare atât pentru respectarea legii în România şi aici mă refer inclusiv la art 147 din Constituţie care spune foarte clar că deciziile CCR sunt obligatorii şi nu facultative şi noi nu putem să decidem care decizie este obligatorue şi care nu. În această perioadă, misiunea mea este de a asigura buna funcţionare a activităţii curente a ministerului", a declarat, vineri seară, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

Întrebată dacă va mai promova un proiect de lege privind modificarea Codurilor, Birchall a replicat: "Înţeleg sensibiltatea creată în jurul acestui portofoliu, am înţeles şi mesajul tuturor celor care s-au exprimat în spaţiul public şi preocuparea partenerilor noştri externi şi vă asigur că prin dialog cu toţi cei care vor să vină la aceeaşi masă să putem să găsim soluţii pentru bunul mers al justiţiei. Este preocuparea mea şi vă asigur că voi face tot ce depinde de mine pentru a pune în aplicare programul de guvernare al alianţei noastre, dar în acelaşi timp să aduc la aceeaşi masă pe toţi cei care au un cuvânt de spus înm bunul mers al justiţiei şi, dacă aşreuşi, aş fi foarte mulţumită".

Ana Birchall a mai precizat că nu are nicio agendă ascunsă şi că o soluţie finală pentru bunul mers al justiţiei va fi dată în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, precum şi decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiţiei.

Ana Birchall a urmat cursurile de masterat şi doctorat în drept la Yale Law School din SUA şi a lucrat ca avocat colaborator la firma de avocatură White & Case LLP din New York.

Ulterior, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe şi comisia pentru politică externă a Senatului, iar în intervalul iulie 2012- decembrie 2012 a fost consilier al premierului de atunci, Victor Ponta, apoi Înalt Reprezentant pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA. Ea mai fost secretar şi apoi preşedinte al comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Interimatul se asigură pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici