Ministrul Justiţiei, cerere de încuviinţare a percheziţiei informatice pentru Daniel Tudorache

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a transmis conducerii Camerei Deputaţilor o solicitare de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD.

672 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, cerere de încuviinţare a percheziţiei informatice pentru Daniel Tudorache

Predoiu cere, în scrisoarea transmisă conducerii Camerei Deputaţilor, încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache.

„Prezenta cerere este formulată ca urmare a cererii transmise ministrului Justiţiei de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în dosarul nr. 161/P/2020 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se arată în solicitarea lui Cătălin Predoiu.

Solicitarea a fost trimisă la Comisia juridică, cu termen pentru raport vineri, 18 noiembrie, ora 17.00. Dezbaterile şi votul vor avea loc luni, ora 15.00.

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a unei percheziţii informatice în dosarul penal privind pe Daniel Tudorache, în prezent deputat în Parlamentul României.

Potrivit DNA, fostul primar al Sectorului 1 este suspect pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Unul dintre motivele percheziţiei cerute de procurori este un dosar deschis de DNA în care se face urmărirea penală a 56 de suspecţi pentru achiziţii supraevaluate în pandemia COVID. În acest dosar, s-a dispus urmărirea penală a lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici