Ministrul Justiţiei: reforma pensionării va respecta statutul de independenţă al magistratului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că în prezent la Ministerul Muncii nu există redactat niciun proiect de lege în domeniul pensionării. Orice decizie va fi luată în baza consultărilor cu specialiştii şi prin respectarea statutului de independenţă al magistratului, mai spune Predoiu.

402 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: reforma pensionării va respecta statutul de independenţă al magistratului

Ministrul Justiţiei a anunţat joi că reformele propuse de Ministerul Muncii în domeniul pensionării vor respecta statutul de independenţă al magistratului şi se vor promova prin proiect de lege, supus avizarii CSM şi Ministerului Justiţiei.

De asemenea, Predoiu a spus că „reformele vor respecta pe deplin cadrul constituţional şi cadrul juridic internaţional la care România este parte privind statutul de independenţă al magistratului, inclusiv în ceea ce priveşte pragul vârstei de pensionare.”

Proiectul va fi realizat cu consultarea tuturor partenerilor sociali, inclusiv a reprezentanţilor autorităţii şi puterii judecătoreşti, a mai spus ministrul Predoiu.
„MMPS va concepe şi dezvolta proiectul de cadru normativ legal cu transparenţă şi cu consultarea tuturor partenerilor sociali, inclusiv a reprezentanţilor autorităţii şi puterii judecătoreşti, prin intermediul CSM, garantul independenţei Justiţiei. La acest moment, nu există redactat niciun astfel de proiect de lege, MMPS urmând să definitiveze analizele datelor statistice privind sistemele socio-profesionale în perioada care urmează”, a anunţat Predoiu prin intermediul unui comunicat de presă.

Discuţii pe această temă vor fi şi în interiorul Guvernului şi al Coaliţiei de guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici