Ministrul Justiţiei Tudorel Toader, discuţii pe raportul MCV cu Călin Popescu-Tăriceanu. Recomandările Comisiei Europene

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a discutat luni cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, despre progresele înregistrate în urma recomandărilor făcute de Comisia Europeană, urmând ca acestea să fie transmise oficialilor europeni.

309 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei Tudorel Toader, discuţii pe raportul MCV cu Călin Popescu-Tăriceanu. Recomandările Comisiei Europene

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader, discuţii pe raportul MCV cu Călin Popescu-Tăriceanu. Recomandările Comisiei Europene

MinistrulToader a discutat anterior cu şefii instituţiilor din justiţie despre cele nouă recomandări ale Comisiei Europene şi cum au fost acestea puse în practică până în prezent.

"M-am întâlnit cu domnul procuror general Lazăr, cu doamna preşedinte Ghenea, cu preşedintele Curţii Supreme doamna Tarcea la Ministerul Justiţiei. Am avut timp de o oră şi jumătate discuţii pe baza celor 12 recomandări din MCV. Comisia trebuie ca în luna iulie să facă raportul la jumătatea anului. Sunt 12 recomandări, dintre care nouă privesc sistemul judiciar şi trei privesc Parlamentul. Săptămâna trecută am avut întâlniri cu domnul Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor şi cu domnul Cazanciuc, preşedeintele Comisiei juridice din Senat. Am discutat obiectivele celor trei recomandări referitoare la Legislativ", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Alte trei recomandări au venit din partea oficialilor europeni pentru Parlament. Acestea fac referire la transparenţă şi la modul în care se desfăşoară procesul legislativ.

"Transparenţă în actul decizional, în procesul legislativ, codul de etică, de integritate, motivarea deciziilor hotărârilor pe care Parlamentul le adoptă în privinţa solicitărilor în cazurile penale", a conchis Toader.

Ministrul Justiţiei a primit asigurări din partea preşedintelui Senatului că va avea parte de un răspuns în timp util, astfel încât documentele să fie transmise Comisiei Europene la termenul stabilit.

"Am venit să discut şi cu preşedintele Senatului, pentru că noi săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare, avem termen 15, peste trei zile, să trimitem raportul de progres pentru MCV la Comisia Europeană. Domnul preşedinte m-a asigurat că în câteva zile, adică până pe 15, voi primi partea care revine Legislativului referitoare la cele trei recomandări", a mai spus ministrul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici