Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Proiectul de ordonanţă care modifică Legea parteneriatului public-privat este finalizat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat, marţi, că proiectul de ordonanţă care modifică Legea nr. 233/2016 privind parteneriatul public-privat este finalizat, în prezent fiind în curs de avizare la Ministerul Finanţelor.

372 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Proiectul de ordonanţă care modifică Legea parteneriatului public-privat este finalizat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Proiectul de ordonanţă care modifică Legea parteneriatului public-privat este finalizat

„Legea fost avizată la noi în minister, acum e în curs de avizare la Ministerul Finanţelor”, a spus Laufer.

Ministrul a mai spus că proiectul de ordonanţă care modifică Legea nr. 233/2016 privind parteneriatul public-privat va fi prezentat în Guvern după avizare.

„Legea parteneriatului pulic-privat este o lege extrem de importantă atât pentru mediul privat, cât şi pentru stat. Ne va permite să construim, să dezvoltăm proiecte de foarte multe tipuri şi incusiv servicii publice, iar statul să înceapă plata acestora după ce le sunt date în exploatare. Eu cred că există un potenţial şi un interes foarte mare din partea unor fonduri de investiţii străine pentru realizarea acelor şapte spitale regionale pe care le avem în programul de guvernare şi un spital republican”, a precizat Laufer.

Totodată, ministrul a mai spus că pot fi cuprinse în parteneriatu public-privat autostrăzi, drumuri, clădiri şi servicii publice. „Există un interes sporit pentru finanţarea proiectelor pe care noi le putem oferi în parteneriat public-privat, dar va fi şi obligaţia ministerelor de o parte să vină cu proiecte concrete, în funcţie de domeniile lor de activitate”, a susţinut Laufer.

De asemenea, ministrul a precizat că, pe plan local, a permis posibilitatea autorităţilor locale să facă proiecte în parteneriat public-privat.

„S-a lucrat foarte mult la această lege, vechea lege care s-a adoptat anul trecut în noiembrie a avut anumite probleme, noi am refăcut grupul de lucru, vreau să vă spun că a participat inclusiv Banca Mondială şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare – n.r)”, a adăugat Ilan Laufer.

În privinţa Programului Start-up Nation, Laufer a precizat că ministerul vrea să reia acest program şi anul viitor.

Întrebat dacă a făcut evaluarea secretarilor de stat, Laufer a răspuns afirmativ. „I-am evaluat, am trimis, urmează să vedem care este punctul de vedere al Guvernului (…) Dacă ţineţi minte, în minister au fost de la începutul anului mai mulţi secretari de stat. În acest moment, toţi secretarii de stat care au venit au între o lună şi jumătate şi câteva zile. Deci, avem trei secretari de stat, sunt veniţi foarte, foarte recent. Cei care au fost înainte nu mai sunt în minister”, a susţinut Ilan Laufer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici