Ministrul Sănătăţii a mers la Galaţi ca să constate că unitatea mobilă de Terapie Intensivă nu funcţionează. Moment penibil în timpul vizitei

  • Unitatea mobilă de Terapie Intensivă nu funcţionează deşi a ajuns în Galaţi în urmă cu două săptămâni.
  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susţine că problema personalului este aproape rezolvată.
  • -Tătaru a venit la Galaţi pentru a inaugura împreună cu liderii locali ai PNL două dispensare comunale şi la Spitalul Judeţean din oraş a fost martorul unui moment penibil.
12345 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii a mers la Galaţi ca să constate că unitatea mobilă de Terapie Intensivă nu funcţionează. Moment penibil în timpul vizitei

Ministrul Sănătăţii a mers la Galaţi ca să constate că unitatea mobilă de Terapie Intensivă nu funcţionează. Moment penibil în timpul vizitei

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost trimisă la Galaţi în urmă cu trei săptămâni. De atunci, unitatea cu 12 paturi pentru bolnavii de Covid 19 în stare critică este nefolosită deoarece nu există personal.

Specialiştii Spitalului Judeţean din Galaţi, în curtea căruia a fost parcată unitatea mobilă, au stabilit că pentru funcţionarea acesteia este nevoie de 30 de cadre medicale, medici şi personal auxiliar. Reprezentanţii spitalului şi autorităţile judeţene au făcut mai multe demersuri pentru deblocarea situaţiei.

„Salut decizia domnului Arafat de a trimite la Spitalul Judeţean Galaţi o unitate de terapie mobilă. Doar că era bine dacă ministrul ne-ar fi informat măcar cu două, trei săptămâni înainte să  pregătim ce era de pregătit, pentru că nu este de ajuns doar această unitate mobilă.. Este nevoie însă de personal medical. Din ce ne-au trimis specialiştii de pe Secţia de Terapie Intensivă ar fi nevoie de 30 de cadre medicale. De detaşat personal medical poată să dispună doar ministrul Sănătăţii. Ar trebui să fie o rezolvare imediată, nu o rezolvare peste câteva luni. Îl rugăm pe domnul ministru când mai vine la Galaţi să ne ajute cu soluţii concrete, nu doar cu sfaturi”, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Luni, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ajuns la Galaţi şi a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţ din Iaşi şi Bucureşti. Demnitarul a spus că aceştia vor începe să lucreze la Galaţi cât de curând.

În timpul vizitei, ministrul Nelu Tătaru, a fost martorul unui moment penibil. Uşa unităţii mobile ATI s-a blocat şi ministrul a aşteptat minute în şir pentru a intra în interior.

„Eu am venit să văd dacă este pregătită această unitate mobilă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat”, a spus ministrul Tătaru.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat în judeţul Galaţi pentru a inaugura două dispensare săteşti. La ceremonii Nelu Tătaru a fost însoţit de mai mulţi lideri liberali locali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici