Ministrul Sportului, despre scandalul de la hochei: La asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat

La asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, afirmă ministrul Sportului, Eduard Novak: „Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”.

3207 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sportului, despre scandalul de la hochei: La asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat

„Aş vrea să încep prin a felicita sincer jucătorii echipei naţionale pentru performanţa de a ajunge la Campionatul Mondial. Un lucru trebuie să fie foarte clar pentru toată lumea: hocheiştii din echipa naţionala nu au cântat Imnul Ţinutului Secuiesc în locul Imnului României la Campionatul Mondial de Hochei de la Ljubljana. Regulamentul scrie foarte clar, la asemenea campionate se cântă imnul statului a cărui echipă a câştigat un meci şi nu este ca la fotbal unde, la începutul meciului, se ascultă imnul fiecărui stat, reprezentat de echipele naţionale care joacă”, scrie pe Facebook Eduard Novak.

El aminteşte că, din păcate”, naţionala României a pierdut meciul, astfel că, oficial, nu s-a cântat Imnul României, conform regulamentului.

„În altă ordine de idei: după meci, galeria a început să cânte Imnul Ţinutului Secuiesc, urmând ca jucătorii de etnie maghiară să i se alăture. Acest cântec nu este împotriva României sau a comunităţii majoritare, ci reprezintă o valoare locală a acelor sportivi, a minorităţii maghiare din care ei fac parte. Acest scandal nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”, conchide Novak.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a spus, după ce hocheiştii României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc la un meci, că nu poate tolera „gestul infam” şi cere măsuri urgente.

„Să vii cu astfel de provocări mi se pare de netolerat”, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre episodul în care hocheiştii României au cântat imnul secuiesc. El anunţă că subiectul va fi discutat într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici