Ministrul Transporturilor a anunţat cine va fi noul director general al Metrorex

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat luni seara, la Radio România Actualităţi că economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex.

2448 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor a anunţat cine va fi noul director general al Metrorex

Numirea lui Ştefan Paraschiv va fi făcută marţi. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a explicat că noua conducere a companiei va avea ca principal obiectiv redresarea financiară a Metrorex.

„Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou (...) Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia, a declarat, la RRA, ministrul Cătălin Drulă.

Recent, ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Metrorex şi apoi a anunţat că au fost descoperite numeroase nereguli privind salariile, sporurile şi spaţiile comerciale de la metrou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici