Ministrul Ţuţuianu: Mi-am propus o relaţie constructivă cu Iohannis. Neinvitarea preşedintelui la Ziua Aviaţiei, o "gafă"

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat miercuri că şi-a propus să construiască o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele Klaus Iohannis, bazată pe "respect, transperanţă şi corectitudine". El a menţionat că neinvitarea acestuia la Ziua Aviaţiei a fost o "gafă".

446 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ţuţuianu: Mi-am propus o relaţie constructivă cu Iohannis. Neinvitarea preşedintelui la Ziua Aviaţiei, o "gafă"

Ministrul Ţuţuianu: Mi-am propus o relaţie constructivă cu Iohannis. Neinvitarea lui la Ziua Aviaţiei, o "gafă"

"Am constatat diverse moduri de abordare în presă a unui subiect cu privire la care nu aş fi vrut să avem niciun fel de discuţii - este vorba de modul în care MApN a pregătit şi organizat Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene. (...) Momentul generat în procesul de transmitere a invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi Forţelor Aeriene a fost o gafă, o situaţie regretabilă cauzată de disfuncţionalităţi de natură birocratică în derularea procedurilor de protocol", a spus Ţuţuianu.

El a spus că şi-a asumat această disfuncţionalitate la modul "cel mai direct posibil" prin transmiterea imediată a comunicatului de presă prin care a explicat circumstanţele erorii.

"Relaţiile MApN cu Preşedinţia României sunt şi vor rămâne în zona corectitudinii şi respectului. Vă asigur că am luat în regim de urgenţă măsuri de corecţie, astfel încât asemenea erori să nu mai fie posibile", a susţinut Ţuţuianu.

Întrebat ce măsuri a luat în acest sens, ministrul Apărării a precizat că derulează o activitate administrativă pentru a vedea unde sunt derapajele.

"Ceea ce am semnat eu cu câteva zile înainte avea în spate o listă cu toţi cei care trebuie invitaţi. Locul unu pe listă era preşedintele României. Ancheta administrativă internă ne va stabili cine a greşit, de ce a greşit şi vă asigur că voi lua măsuri în consecinţă", a subliniat Ţuţuianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici