Mircea Diaconu: Mă retrag din politică şi încep un nou film: "Cu buletinul la Paris"

Actorul Mircea Diaconu, senator PNL, a declarat, marţi, că se retrage din viaţa politică, că revine la statutul lui de cetăţean simplu, precum şi la maşina lui de suflet, un ARO 10, precizând că în cinci zile începe un film - "Cu buletinul la Paris" - în care va avea rolul principal.

609 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: Mă retrag din politică şi încep un nou film: "Cu buletinul la Paris"

Mircea Diaconu: Mă retrag din politică şi încep un nou film: "Cu buletinul la Paris"

Mircea Diaconu s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, fiind cercetat pentru conflict de interese, unde a declarat că mai este senator timp de trei zile şi că în continuare a decis să nu mai candideze retrăgându-se astfel din viaţa politică.

"S-ar putea odată să nu mai ies. Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez şi m-am retras din viaţa asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetăţean", a susţinut Diaconu.

Întrebat dacă are să-şi reproşeze ceva, Diaconu a declarat că datoria sa de "simplu cetăţean" este să se supună autorităţilor. "Dacă, de exemplu, un poliţist pe stradă mă opreşte şi-mi cere buletinul, îi dau buletinul", a arătat Diaconu.

Întrebat ce va face în continuare acesta a arătat că va trece de la Loganul Senatului, "care e cam vechi, cam prăpădit", la maşina sa ARO 10, care "e mult mai bună şi mult mai tânără".

Mircea Diaconu a mai spus că în aproximativ cinci zile va începe lucrările la un film în care ar avea rolul principal pe care l-a catalogat ca fiind "un film de excepţie".

"Peste cinci zile încep un film excepţional, care este mai bun decât un mandat întreg. Am un rol excepţional, se numeşte «Cu buletinul la Paris». Joc personajul principal, un amărât din zilele noastre, iar scenariul este foarte bun", a adăugat Mircea Diaconu (care a jucat în rolul principal în filmul «Buletin de Bucureşti», realizat în 1983-n.r.).

Actorul Mircea Diaconu, fostul ministru liber al Culturii, s-a prezentat, marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soţia sa.

Reclamat procurorilor de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că actorul s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanşării anchetei-n.r.), şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia (actriţa şi regizoarea Diana Lupescu-n.r.) să primească anumite contracte.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici