Mircea Dogaru: Desfiinţarea CC, ANI, DNA, CNSAS a fost discutată cu liderii USL

Colonelul în rezervă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a declarat joi că obiective precum desfiinţarea Curţii Constituţionale, a ANI, a DNA şi a CNSAS au fost discutate cu liderii USL.

2923 afișări
Imaginea articolului Mircea Dogaru: Desfiinţarea CC, ANI, DNA, CNSAS a fost discutată cu liderii USL

Mircea Dogaru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Materialul este din ianuarie l-am discutat cu liderii USL până în luna aprilie, urmând să-l semneze ei atunci. Lista a rămas neschimbată, iar ei l-au semnat, iar o parte din obiective au fost îndeplinite", a declarat colonelul în rezervă Mircea Dogaru pentru gandul.info.

El a precizat că liderii USL nu au avut obiecţii asupra niciunui punct cuprins în acest document.

"Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice. Noi spre exemplu suntem în proces cu Curtea Constituţională de doi ani negându-i dreptul la existenţă pe baza faptului că legea de funcţionare a Curţii Constituţionale excede Constituţia. Toate legile apărute cu aprobarea acestor indivizi care nu au nicio legătură cu justiţia, sunt nule de drept", a subliniat Dogaru.

Întrebat de gandul.info dacă cei de la USL sunt de acord cu aceste puncte, liderul SCMD a spus că cei de la USL sunt de acord cu toate punctele cuprinse în lista de obiective. Mai mult, el a susţinut că cei de la USL au avut la dispoziţie documentul patru luni de zile.

"Ei au avut patru luni acordul la dispoziţie, l-au semnat şi nu au avut nicio obiecţie. Curtea Constituţională dublează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA dublează Parchetul General, nu se justifică. Sunt instituţii bugetivore, care nu se justifică şi care dublează instituţii ale statului şi arme politice în mâna unora şi altora. Le-a făcut Năstase pentru el şi au încăput pe mâna altora, dar asta e altă problemă. Ei au semnat protocolul cu noi. Materialul respectiv l-au avut la dispoziţie patru luni", a declarat pentru gandul.info Dogaru.

El a spus că nu contează că Uniunea Europeană a spus că nu se pot desfiinţa instituţii precum Curtea Constituţională sau DNA.

"Cei de afară fac o gravă confuzie între Curtea Constituţională şi Curtea Supremă din alte state. O să le explicăm că avem o Curte, se numeşte ÎCCJ. Nici o problemă, o să le explicăm noi. O să-i explicăm lui Barroso că a fost ales cu votul a 22% din electorat lui madam Merkel că a fost aleasă cu 34% din întregul electorat şi numai ruşii mai au baremul de 50% plus unu. Aceşti europeni la care ne uităm ca la nişte dumnezei sunt de fapt nişte copii mari, care gândesc mai puţin decât noi pentru că au mai multă tehnică la dispoziţie. Când le spui că în România respectăm democraţia ei spun «vai dar trebuie respectată»”, a fost punctul de vedere exprimat de colonelul în rezervă Mircea Dogaru.

Un document prin care 53 de asociaţii susţineau desfiinţarea CC, ANI şi DNA, însoţit de un acord semnat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin a fost făcut public, joi, premierul precizând că acordul viza doar începerea unor discuţii şi spunând că e o intoxicare tipică PDL.

Acordul menţionează că liderii USL sunt de acord, "în principiu", cu lista obiectivelor propuse de entuităţile componente ale CNSC, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate.

"Începând din 18 iulie 2012, până la debutul campaniei electorale parlamentare, fiecare punct va fi redactat de comun acord în formă defintivă, în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri a CNSC care l-a propus", se mai arată în document.

"Este o intoxicare tipică de campanie a PDL-ului disperat că pierde la referendum. Eu am semnat un acord de o pagină în care se spune foarte clar că, începând cu 18 iulie şi până la debutul campaniei electorale parlamentare, deci până în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri. În rest, nimic altceva nu am discutat, iar nebunii din astea cu desfiinţat Curtea Constituţională şi...sunt băgate de la PDL şi de la Băsescu, disperaţi fiind că pierd referendumul. E tipic, inctoxicările tipice de la PDL de natură securistă", a spus Ponta.

Întrebat dacă USL intenţionează să desfiinţeze Curtea Constituţională, ANI şi DNA, premierul a răspuns negativ.

"Nici vorbă, cum să luăm în calcul aşa ceva, dar acolo sunt 53 de asociaţii şi avem timp până în noiembrie să discutăm cu fiecare. Cum să desfiinţezi DNA şi Curtea Constituţională ? Fiecare om mai exaltat poate să ceară orice, dar noi am semnat că am fost de acord cu un singur lucru: că o să discutăm până la începutul campaniei electorale parlamentare. Nu am semnat nimic altceva şi nici nu ne-a fost prezentat niciodată nimic altceva", a mai spus Ponta.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a respins joi acuzaţiile potrivit cărora ar fi semnat împreună cu Victor Ponta şi Daniel Chiţoiu un document prin care ar fi convenit desfiinţarea DNA, CC, ANI, CNSAS, arătând că nu a fost şi nu va fi niciodată de acord desfiinţarea acestor instituţii.

Daniel Constantin a spus că în presă este prezentat un text semnat de el, Victor Ponta, Daniel Chiţoiu cu un ONG, care are o anexă în care precizează desfiinţarea acestor instituţii.

"Lucrurile nu stau deloc aşa. Am semnat un document cu un ONG, aşa cum semnăm cu toate ONG-urile, un acord pe o singură pagină privind începutul unor discuţii. Nu am fost niciodată de acord cu desfiinţarea acestor instituţii. Nu suntem de acord şi nu vom discuta cu nimeni desfiinţarea acestor instituţii", a precizat, pentru MEDIAFAX, Daniel Constantin.

El a spus că acordul are o singură pagina, celălalt document reprezentând ceea ce dorea ONG-ul să discute.

"Documentul are o singură pagină, iar anexa cuprinde câteva principii pe care probabil că ONG-ul respectiv vrea să-l folosească ca bază de discuţii cu noi, dar noi niciodată nu ne-am exprimat în legătură cu desfiinţarea acestor instituţii şi nu suntem de acord cu desfiinţarea lor", a adăugat Daniel Constantin.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSC) a postat, în 12 iulie pe site-ul său un document intitulat "Lista obiectivelor structurilor membre ale CNSC propuse viitoarei guvernări", prima pagină a acestuia având sus, în ordine, scris "de acord" şi numele lui Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Organizaţiile membre ale CNSC afirmă că voinţa lor este să obţină, prin orice mijloace legale, schimbarea regimului, adică demisia preşedintelui României, alegeri anticipate separate şi "adoptarea unor măsuri ferme pentru a împiedica fraudarea alegerilor".

Pentru aceasta ele au un set de obiective imediate, printre care şi restaurarea democraţiei, în acest scop cerând "restaurarea democraţiei constituţionale participative, interzicerea strictă a amestecului Executivului în deciziile Legislativului şi ale puterii judecătoreşti".

De asemenea, CNSC mai enunţă: "Dreptul la justiţie obiectivă prin interzicerea amestecului Executivului şi politizarea actului de justiţie, desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS, etc. Încredinţarea atribuţiunilor acestora structurilor statului deja existente".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici