Mircea Drăghici, a cărui nominalizare nu a trecut de Cotroceni, acuză că are informaţii potrivit cărora se pregăteşte executarea sa judiciară

Mircea Drăghici, propus de PSD pentru Ministerul Transporturilor, a acuzat, într-o postare marţi pe Facebook, că are informaţii din zona Parchetului şi nu numai conform cărora sunt făcute presiuni asupra unor terţi pentru a furniza elemente care să ducă la executarea sa judiciară.

752 afișări
Imaginea articolului Mircea Drăghici, a cărui nominalizare nu a trecut de Cotroceni, acuză că are informaţii potrivit cărora se pregăteşte executarea sa judiciară

Mircea Drăghici, a cărui nominalizare nu a trecut de Cotroceni, acuză că are informaţii potrivit cărora se pregăteşte executarea sa judiciară

"Am primit informaţii că, de duminică încoace, din zona Parchetului şi nu numai, se fac presiuni uriaşe asupra unor terţi pentru a furniza elemente care să permită executarea mea judiciară, în public, până la momentul pronunţării Curţii Constituţionale asupra conflictului constituţional creat de preşedintele Klaus Iohannis prin blocarea numirilor la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

Deşi iniţial solicitările Parchetului adresate acelor terţi aveau termene mai lungi, după Consiliul Naţional al PSD de duminică, când preşedintele Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de redactarea plângerii penale pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, procurorii au pus o presiune uriaşă să primească răspunsurile cerute până mâine. Este evident că există o “temă” ca imaginea mea să fie terfelită în public în următoarele zile, astfel încât preşedintelui Iohannis să i se servească o motivare «serioasă» pentru a refuza numirea mea la Transporturi. Cum să accepte să-l numească în funcţia de ministru pe cel care va redacta plângerea de înaltă trădare împotriva sa?! Se caută deci intens nodul în papură pentru a fi descalificat din această nominalizare", a scris Mircea Drăghici, marţi pe Facebook.

Social-democratul precizează că nu a primit, până în prezent, niciun răspuns de la Parchet la solicitarea sa de a i se comunica dacă este obiectul unor cercetări şi ce calitate ar avea în acele dosare.

"Precizez că, deşi în presa prietenă a statului paralel au apărut «pe surse» informaţii din dosarele în care aş fi verificat de procurori - deşi aceste cercetări se află într-o fază nepublică - până în prezent nu am primit niciun răspuns din partea Parchetului la solicitarea de a-mi comunica obiectul cercetărilor şi calitatea mea în acele dosare, încălcându-se flagrant dispoziţiile procesuale penale privind dreptul la apărare, loialitatea administrării probelor şi prezumţia de nevinovăţie. Subliniez că procurorii încalcă grav prevederile legale în vigoare care prevăd că aceştia pot declanşa o urmărire penală privind cheltuielile unui partid politic DOAR în baza unei sesizări a Autorităţii Electorale Permamente. Or, toate verificările făcute de AEP certifică faptul că la PSD fiecare leu a fost cheltuit strict în limitele legale", a explicat Drăghici.

Acesta a adăugat că pe lângă faptul că preşedintele Klaus Iohannis i-a împiedicat numirea ca ministru al Transporturilor, procurorii au acţiuni prin care "încearcă să pătrundă în interiorul PSD", ceea ce încalcă, susţine Drăghici principiul separaţiilor puterilor în stat.

"Deci pe lângă împiedicarea numirii mele la Transporturi, prin aceste acţiuni procurorii încearcă să pătrundă în interiorul PSD, ceea ce ar însemna o gravă încălcare a separaţiei puterilor în stat. În acelaşi timp însă vedem că procurorii sunt foarte indulgenţi cu USR, deşi în aceast caz AEP a depus o sesizare oficială privind fraudarea fondurilor electorale. Este un dublu standard care arată agenda şi orientarea politică a unor anchete penale. Cine este liantul între dezideratele lui Iohannis şi acţiunea procurorilor? Cine dă comenzile ca la PSD să se accelereze anchete pornite fără niciun temei, iar la USR să se tergiveseze şi să se muşamalizeze un dosar cu probe clare de fraudă electorală? Vom afla cu siguranţă la un moment dat", a conchis deputatul PSD.

Mihai Drăghici a fost propus de PSD pentru portofoliul Transporturilor, iar Olguţa Vasilescu pentru ministerul Dezvoltării. Până în prezent şeful statului nu a semnat decretele de numire ale celor doi şi nici pe cele de revocare ale celor doi miniştri demisionari, Paul Stănescu la Dezvoltare şi Lucian Şova la Transporturi.

Din această cauză, premierul Viorica Dăncilă a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu posibila existenţă a unui conflict juridic între Executiv şi Preşedinţie din cauza remanierii guvernamentale. În şedinţa de marţi a CCR părţile implicate în conflict vor susţine punctele de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici