Mircea Geoană: 2022, un an complicat şi dur, pe care nu îl vom uita curând

Anul 2022 a fost unul diferit, plin de provocări, un an complicat şi dur, pe care nu îl vom uita curând, susţine Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

504 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană: 2022, un an complicat şi dur, pe care nu îl vom uita curând

„Invazia brutală a Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, a şocat întreaga lume. Dar la NATO eram pregătiţi şi pentru asta – am răspuns rapid, într-un glas unitar, sporind măsurile de apărare a teritoriilor noastre, inclusiv ale României şi continuând să sprijinim dreptul la auto-apărare al Ucrainei, în lupta sa pentru a rămâne o naţiune liberă şi democratică”, a scris miercuri pe Facebook Mircea Geoană.

Conform acestuia, agenda politică şi strategică a acestui an a fost mai încărcată ca oricând.

El spune că lideri NATO s-au reunit, pentru prima dată în istorie, în cadrul a trei Summit-uri succesive, inclusiv istoricul Summit de la Madrid, când s-au luat decizii esenţiale.

Secretarul general adjunct al NATO aminteşte că în acest an a fost adoptat noul Concept Strategic, stabilind direcţia Alianţei pentru anii următori, a fost întărită şi mai mult postura de apărare şi descurajare în partea de est a Alianţei, inclusiv în România, iar toţi aliaţii au fost de acord să invite partenerii apropiaţi, Finlanda şi Suedia, să se alăture Alianţei.

„Am convenit să investim şi mai mult în inovaţie, printr-un nou Fond de Inovare, de un miliard de euro şi prin dezvoltarea Acceleratorului de Inovare în Domeniul Apărării pentru Atlanticul de Nord De asemenea,(DIANA). Am convenit, de asemenea, să intensificăm lupta împotriva schimbărilor climatice”, a mai scris Geoană pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici