Mircea Geoană ar putea prelua preşedinţia Comisiei de politică externă din Senat

Senatorul independent Mircea Geoană ar putea prelua şefia Comisiei de politică externă din Senat, după numirea actualului preşedinte al comisiei, social-democratul Titus Corlăţean, în funcţia de ministru al Justiţiei, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

336 afișări
Imaginea articolului Mircea Geoană ar putea prelua preşedinţia Comisiei de politică externă din Senat

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, cel mai probabil, la prima şedinţă a conducerii Senatului, care va avea loc luni, Mircea Geoană va fi propus pentru a prelua şefia Comisiei de politică externă.

Mircea Geoană şi-a dorit să ajungă la conducerea acestei comisii, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare, care au relatat că susţinerea din partea celorlalte partide pentru a primi acest post a fost discutată încă de la votul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Ungureanu.

Comisia de politică externă a Senatului a fost condusă din 2008 de social-democratul Titus Corlăţean, actual ministru al Justiţiei.

Senatorul Mircea Geoană a fost preşedinte al Senatului din 2008 până în 2011, când grupul parlamentar social-democrat i-a ridicat sprijinul politic, în urma votului, locul său fiind luat de senatorul PDL Vasile Blaga.

Surse din PSD declarau, în 28 aprilie, pentru MEDIAFAX că Mircea Geoană ar fi adus cinci voturi la moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici