Mircea Hava, detronat de la şefia PNL Alba. Şedinţă întinsă pe două zile

  • Distanţa dintre cei doi candidaţi a fost de peste 100 de voturi: Ion Dumitrel a avut 260 de voturi, iar Mircea Hava, doar 152.
  • Şedinţa a început vineri seară şi s-a încheiat după miezul nopţii, când s-au aflat rezultate.
  • Noul lider al liberalilor din Alba este şi preşedinte al Consiliului Judeţean.
2798 afișări
Imaginea articolului Mircea Hava, detronat de la şefia PNL Alba. Şedinţă întinsă pe două zile

Mircea Hava

Alegerile pentru şefia PNL Alba au avut doi candidaţi. În premieră, Mircea Hava, acum eroparlamentar, a avut contracandidat, fostul prim-vicepreşedinte Ion Dumitrel. Noul preşedinte este preşedintele Consiliului Judeţean (CJ).

Şedinţă a început vineri seara, la ora 18,00, iar rezultatul s-a aflat sâmbătă, la ora 1.00 am, atunci când în sală se mai aflau doar câţiva delegaţi. Din 416 voturi valabil exprimate, 4 fiind anulate. Dumitrel a avut 260 de voturi, iar Hava, 152.

Europarlamentarul Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de şase mandate, iar preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deţine această funcţie de un deceniu şi jumătate.

La Alba Iulia a fost prezent şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a apreciat competiţia ca fiind una "foarte interesantă, cu multă adrenalină şi cu candidaţi puternici".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici