Mircea Hava, reales preşedinte al PNL Alba: Dacă partidul nu va şti ce să spună, va avea hemoragie

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL Alba. El a declarat în faţa delegaţilor că mulţi din conducerea PNL ”au fost raşi de electorat”, dar se agaţă de funcţii. ”Dacă partidul nu va şti ce să spună, va avea o mare hemoragie”, a spus Hava.

433 afișări
Imaginea articolului Mircea Hava, reales preşedinte al PNL Alba: Dacă partidul nu va şti ce să spună, va avea hemoragie

Mircea Hava, reales preşedinte al PNL Alba: Dacă partidul nu va şti ce să spună, va avea hemoragie

Mircea Hava a fost reales cu 490 de voturi, în vreme ce contracandidatul său, Rareş Buglea, a obţinut 101 voturi, iar şapte voturi au fost nule, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înaintea lui Hava, în faţa delegaţilor a vorbit primarul din Aiud, Oana Badea, care a spus că la Bucureşti nu trebuie să conducă ”nişte oameni care nu sunt în stare să câştige o dată, măcar, în alegeri locale”.

”Aceia trebuie să stea acasă, să înveţe. La Bucureşti structura noastră naţională trebuie să cuprindă oameni pe care i-au ales semenii noştri. Ai în spate zeci de mii de voturi, poţi să stai acolo, nu ai, du-te acasă”, a spus Oana Badea.

Primar de peste 20 de ani în Alba Iulia, Mircea Hava, i-a dat dreptate Oanei Badea, fiind de părere că la conducerea PNL trebuie să fie oameni care au câştigat voturile electoratului în alegeri.

”Zicea bine Oana şi mă bucur că a vorbit. Acolo, aceasta este marea noastră problemă, acolo trebuie să fie oameni care să aibă voturile dumneavoastră, să aibă forţă, altfel acea cooperativă care lucrează foarte bine, oblăduită de preşedinta noastră interimară, ca să se realeagă ei. Oamenii aceştia nu au nicio problemă legată de partid, de voi, ei au o singură problemă cu ei, niciunul nu au câştigat nicăieri. Sunt oameni care au candidat în judeţul X sau Y, s-au transportat peste tot, alţii în diaspora, crezând că vor câştiga. Pe mulţi i-a ras electoratul pentru că nici nu-i cunoştea. Acum încearcă să se agaţe de funcţie. Lucrul acesta nu se poate întâmpla. Sunteţi mult prea mulţi şi la Alba şi în toată ţara care aţi făcut ceva”, a spus Mircea Hava.

Acesta a criticat atitudinea liberalilor înaintea alegerilor locale, fiind de părere că au fost ”lipsiţi de management”.

”Dacă noi, partidul, eu nu mă gândesc la Alba aici, pentru că Doamne dă să fie peste tot ca aici şi asta ar fi excepţional. Şi asta datorită oamenilor în primul rând. Dacă partidul, la nivel central, nu va avea voce, nu va şti ce să spună, eu vă garantez că vom avea o mare hemoragie. Va trebui să avem grijă să nu avem hemoragia aceasta. Cât de, nu pot folosit un termen de-ăsta, că ne filmează. Cât poţi să fii lipsit de, de... management, ca în momentul în care sunt alegerile, când tu ar trebui să convingi eschimoşii să cumpere frigidere, asta este politica pentru cine vrea să facă, tu dai în judecată o lege, bună sau proastă, dar eu spun bună, pentru că era vorba de cadrele didactice şi de cadrele medicale. Că le creşte la oamenii aceştia cu 15%, în loc să ai capacitatea să te duci să spui, de ce 15? 20! Nu să taci! (...) Trebuie să spui şi să argumentezi. De unde bani? Asta este cea mai mare minciună care se bagă tot timpul. O să crească inflaţia, o să crească nu ştiu ce. Nu o să crească nimic, vă spun eu, inflaţia creşte dar se stabilizează şi asta o spun oamenii care au făcut ceva”, a mai spus Mircea Hava.

Secretarul general al PNL Alba, Marius Haţegan, a declarat că la alegeri au participat 598 de delegaţi din cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, norma de reprezentare fiind în funcţie de rezultatele obţinute la locale şi parlamentare. Potrivit lui Haţegan, Mircea Hava a fost votat de 490 de delegaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici