Mircea Paşcu: Lupta internă ar putea fi un obstacol în timpul preşedinţiei României la Consiliul UE

Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, este de părere că luptele interne ar putea fi un obstacol pe care România îl va avea de trecut după preluarea preşedinţiei Consiliului UE şi că este nevoie de armistiţiu, la fel cum, pe vremuri, grecii opreau războaiele în timpul olimpiadelor.

725 afișări
Imaginea articolului Mircea Paşcu: Lupta internă ar putea fi un obstacol în timpul preşedinţiei României la Consiliul UE

Mircea Paşcu: Lupta internă ar putea fi un obstacol în timpul preşedinţiei României la Consiliul UE

Ioan Mircea Paşcu declarat, joi, la Mamaia, unde a participat la lucrările Şcolii Politice de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD), că, după preluarea preşedinţiei, vor exista plângeri interne, motivul fiind „ca PSD să nu aibă succes”.

„Să nu uităm că lupta aceasta internă se poate manifesta şi în preşedinţie. Mă aştept, dacă pentru chestiuni care nu au nicio legătură cu lumea europeană avem plângeri şi reclamaţii transmise în afară, cu atât mai mult în timpul preşedinţiei. Pentru că există o părere, după părerea mea, destul de îngustă, care vede un succes al preşedinţiei române (la Consiliul UE – n.r.) ca pe un succes al PSD-ului şi lucrul acesta nu trebuie să se întâmple şi atunci trebuie să ne opunem cu toată forţele pentru ca PSD-ul să nu aibă succes", a spus Paşcu.

El crede că în acest caz nu mai e vorba despre PSD, ci despre România şi ar trebui ca în această perioadă să existe un armistiţiu.

„Până la urmă nu e PSD-ul, e România. Şi dacă pe astea şase luni, cum pe vremuri la olimpiade toţi grecii opreau războaiele pe vremea olimpiadei, poate ar trebui ca şi pentru astea şase luni să ne oprim şi noi, să avem un armistiţiu", a mai spus Ioan Mircea Paşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici