Mişcarea Populară: Guvernul Cioloş să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Mişcarea Populară îi cere premierului Dacian Cioloş ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi în condiţiile în care ''preşedintele ţării, preşedintele CCR, forţe politice importante'' se pronunţă în favoarea proiectului.

1251 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Populară: Guvernul Cioloş să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Mişcarea Populară: Guvernul Cioloş să-şi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

''Este momentul ca premierul Cioloş să demonstreze că înţelege dezavantajele alegerii primarilor într-un singur tur: deficit grav de democraţie, primarii nu vor fi reprezentativi pentru comunitate dacă vor fi aleşi cu 15-20% din voturi, menţinerea în funcţie a aceloraşi primari care ştiu cum să mintă şi păcălească alegătorii cu pomeni electorale. Dacă guvernul Cioloş vrea să demonstreze că este în slujba interesului naţional, nu prizonierul partidelor care l-au votat, că are determinarea de a lăsa în urma sa şi ceva bun pentru România, să-şi asume răspunderea în Parlament pe această necesară modificare de lege şi atunci va constata dacă are majoritatea necesară să rămână la guvernare sau va pleca'', se arată într-un comunicat al Mişcării Populare remis MEDIAFAX sâmbătă.

''Preşedintele ţării, preşedintele CCR, forţe politice importante'' se pronunţă pentru alegerea primarilor în două tururi, argumentează cei din formaţiunea condusă de Traian Băsescu în favoarea solicitării PNL, adăugând că ''dl Cioloş tremură de frica ameninţărilor lui Liviu Dragnea'' şi că ''în caz contrar, istoria va menţiona guvernarea Cioloş la capitolul guvernări inutile''.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu este posibilă prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere în procedură parlamentară se află o lege pe această temă, soluţia cea mai potrivită fiind o ordonanţă de urgenţă. Ea a precizat că CCR a stipulat, într-o decizie anterioară, în contextul în care Guvernul a vrut să îşi asume răspunderea pe legea educaţiei, că un astfel de demers nu este constituţional pentru că legea se afla deja în procedură parlamentară.

''PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au anunţat că nu sunt de acord cu modificarea legii alegerilor locale. În aceste condiţii nu ştiu dacă domnul prim ministru Dacian Cioloş se mai poate gândi că mai are rost să iniţieze în vreun fel sau altul o ordonanţă sau proiect de lege în condiţiile în care o largă majoritate din Parlament nu susţine această idee'', a spus Dragnea, vineri, într-o conferinţă de presă.

''O decizie definitivă în ceea ce priveşte tipul de alegeri agreat de partidul nostru va fi luată sâmbătă, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional Executiv al UNPR, care va avea loc la Braşov'', au postat reprezentanţii UNPR pe pagina de Facebook a partidului imediat după declaraţia lui Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici