Mită la moţiunea de cenzură. Funcţii oferite pentru a lipsi din Parlament la votul împotriva Guvernului

Deputatul Cosmin Şandru şi directorul general al Societăţii de Transport Public Timişoara, Nicolae Florin Bitea, sunt acuzaţi de dare de mită şi cercetaţi de DNA pentru că ar fi promis unui alt deputat numirea unor apropiaţi în funcţii dacă nu merge la votul moţiunii de cenzură.

6103 afișări
Imaginea articolului Mită la moţiunea de cenzură. Funcţii oferite pentru a lipsi din Parlament la votul împotriva Guvernului

Mită la moţiunea de cenzură. Funcţii oferite pentru a lipsi din Parlament la votul împotriva Guvernului

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul Cosmin Şandru şi de Nicolae - Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 1 octombrie, în contextul în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea de cenzură iniţiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, Cosmin Şandru şi Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unei alte persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiaţi în posturi de conducere a unor instituţii publice.

„Pentru a beneficia de această <favoare>, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută şi supusă la vot moţiunea”, arată procurorii anticorupţie.

Surse juridice susţin că cel căruia i se promiteau funcţii dacă nu merge la vot este un deputat AUR.

Celor doi suspecţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici