Mitrea: Cred că Diaconescu a fost "presat" să-i dea voturile lui Geoană

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în opinia sa, Cristian Diaconescu a plecat din PSD pentru că a primit o informaţie care ar atesta că a fost monitorizat de către persoane din PSD, el apreciind că Diaconescu a fost "presat" să-i dea voturile lui Mircea Geoană.

18 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Cred că Diaconescu a fost "presat" să-i dea voturile lui Geoană

Mitrea: Cred că Diaconescu a fost "presat" să-i dea voturile lui Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

"Bănuiesc că ceea ce s-a întâmplat cu urmărirea, toată povestea aceasta l-a marcat profund. Cred că, între timp, a primit informaţii privindu-i pe organizatorii urmăririi şi asta l-a făcut să plece. Aşa cred eu, nu mi-a răspuns nici mie la telefon", a spus Mitrea.

Întrebat dacă Diaconescu ar fi putut pleca din PSD pentru că a aflat că urmăritorii săi erau din PSD, Mitrea a răspuns afirmativ: "Aşa cred. Cred că s-a încercat să fie presat, nu cred că şantajat e un cuvânt bun, presat ca să dea voturile către Geoană".

El a arătat că decizia lui Diaconescu de a părăsi PSD este regretabilă.

"Este regretabilă decizia lui Cristian Diaconescu. Chiar dacă a trecut printr-o perioadă mai puţin favorabilă, e un politician important pentru partid", a spus Mitrea.

El a mai spus că, în opinia sa, decizia lui Diaconescu de a pleca din PSD este irevocabilă.

"Nu cred că decizia este revocavilă. Bănuiesc că se va alătura grupului independenţilor, care e un grup mare, e ca un magnet pentru oamenii care pleacă din diferite partide şi dă posibilitatea să se lucreze organizat. Aşa bănuiesc", a arătat Mitrea.

El a precizat că, în opinia sa, Diaconescu va încerca să-şi refacă imaginea pe care a avut-o şi pe care, cel puţin în parte, a pierdut-o prin manevra de a-i da voturile lui Mircea Geoană.

"Asta îl va costa o vreme. Va trebui să vedem cât îi va lua ca atare să îşi facă imaginea publică, care era principalul lui atu", a spus Mitrea.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului. Ulterior, Diaconescu a confirmat, într-o declaraţie acordată cotidianului "Evenimentul Zilei", demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

El a confirmat, totodată, că a făcut o plângere la Parchet "in rem" pentru a se clarifica dacă există o faptă penală şi dacă a avut loc un filaj în ziua Congresului social-democraţilor.

Diaconescu a spus că doreşte ca autorităţile să facă lumină în acest caz. El a spus că pentru sănătatea societăţii româneşti este mai bine ca acest lucru să se întâmple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici