Mitrea: Fac apel la boicotarea Congresului dacă Geoană nu renunţă la fraudarea alegerilor

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că face apel la boicotarea Congresului PSD, respectiv la neparticiparea la acest for statutar, dacă liderul partidului, Mircea Geoană, nu va renunţa la aranjamente pentru fraudarea alegerilor interne din partid.

29 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Fac apel la boicotarea Congresului dacă Geoană nu renunţă la fraudarea alegerilor

Mitrea: Fac apel la boicotarea Congresului dacă Geoană nu renunţă la fraudarea alegerilor (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Mitrea l-a acuzat pe preşedintele PSD, Mircea Geoană, că, împreună cu "gaşca" din jurul său, a eludat decizia Consiliului Naţional privind norma de reprezentare şi a stabilit propria normă, pe care a trimis-o deja în judeţe, pentru a fi aplicată la nivelul Conferinţelor Judeţene.

"Deşi Consiliul Naţional a stabilit ca norma de reprezentare să fie apanajul Comitetului Executiv, acesta e convocat săptămâna viitoare, deci după ce au loc Conferinţele Judeţene. Norma de reprezentare a fost transmisă în teritoriu verbal, fiind stabilită de către o echipă din jurul lui Mircea Geoană, pe baza unor elemente care nu au nimic de-a face, din punctul meu de vedere, cu realitatea. Norma de reprezentare are la bază rezultatele din turul doi al alegerilor prezidenţiale, ca şi cum noi am fi un partid PSD plus PNL", a explicat Mitrea.

El a arătat că s-a stabilit ca şi criteriu de bază al normei de reprezentare performanţa din turul doi al alegerilor prezidenţiale pentru a-l avantaja pe liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, care, astfel, ar avea mau mulţi delegaţi la Congres care să îl susţină pe Mircea Geoană.

"Norma a fost făcută ca să-l avantajeze pe Marian Vanghelie, care în turul întâi al alegerilor prezidenţiale a ieşit pe locul trei. E de înţeles că, împreună cu liberalii, a ieşit pe locul întâi. Dacă se alegea un criteriu normal, cel politic, privind voturile obţinute de PSD, Vanghelie ar fi avut mai puţini delegaţi care să-l sprijine pe Geoană. Mi se pare grav că se eludează decizia Consiliului Naţional şi Statutul", a arătat Mitrea.

În opinia sa, este evident că Geoană a cerut organizarea rapidă a Congresului pentru ca ceilalţi candidaţi să nu aibă timp să ia legătura în mod serios cu organizaţiile din ţară.

Mitrea a precizat că organizarea rapidă a Congresului, norma de reprezentare şi modul în care Geoană o impune - în favoarea "găştii" din jurul lui - reprezintă dovezi clare că liderul PSD doreşte să fraudeze alegerile interne din PSD.

"Geoană vrea să introducă un sistem bazându-se pe acest aranjament al candidaţilor în care să pună în faţa Congresului o echipă pe care o prefabrică el", a precizat Mitrea, ameninţând că va cere boicotarea Congresului dacă Geoană nu va renunţa la aceste aranjamente.

"În aceste ccondiţii, dacă nu se renunţă la aceste aranjamente evidente pe care le face Mircea Geoană, eu am să fac apel la boicotarea Congresului. Dacă nu renunţă la încercarea de a falsifica Congresul PSD, eu am să fac apel la boicotare, în sensul neparticipării la Congres", a declarat Mitrea, pentru MEDIAFAX.

El a arătat că va vedea cine îl va sprijini în acţiunea de boicotare a Congresului, apreciind că este de neacceptat ideea de a face un Congres pentru "Geoană şi gaşca lui".

"Eu fac apel la acest lucru, vom vedea cine mă sprijină. Sigur că am vorbit cu câţiva colegi de-ai mei, nu e cazul să facem publică această chestiune. Ori facem un Congres cu alegeri corecte, ori nu mai facem niciun Congres pentru Geoană şi gaşca lui într-un moment în care eu ştiu sigur că Mircea Geoană nu are niciun fel de sprijin în rândul oamenilor din partid. El are sprijin în rândul unor lideri care nu-şi văd un viitor decât alături de el", a precizat Mitrea.

El a arătat că se va adresa social-democraţilor din teritoriu prin intermediul unei scrisori în care le va prezenta punctul său de vedere privind aranjamentele din Congres şi în care va invoca şi posibilitatea boicotării acestuia.

Organizaţia PSD Bucureşti, prezidată de Marian Vanghelie, ar putea avea, la Congres, circa 220 de delegaţi din 1.500, dublul numărului de delegaţi pe care organizaţia l-a avut la Congresul din 2006, faptul stârnind nemulţumirea altor preşedinţi de filială prezenţi, luni, la şedinţa BPN, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici