Mitrea: Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună "Eu plec cu Geoană şi facem împreună partid"

Senatorul PSD Miron Mitrea a susţinut miercuri că Mircea Geoană nu ar putea să construiască în jurul său o nouă formaţiune politică, Mitrea adăugând că nu ştie pe nimeni din partid care ar fi dispus să îl urmeze.

602 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună "Eu plec cu Geoană şi facem împreună partid"

Miron Mitrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu ştiu pe nimeni în PSD care să spună «Eu plec cu Geoană şi facem împreună un partid». Eu îl cunosc foarte bine pe Geoană. Nu cred că e în stare să facă nimic singur. (...) Este o soluţie să înlocuiască UNPR cu o nouă formaţiune, a lui Geoană. El să spună «Sunt aici, cu braţele deschise» şi justiţia să bată tufişurile, cum s-a întâmplat cu o parte dintre cei de la UNPR. Dacă este în aşa de bune relaţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu PDL, s-ar putea să vedem şi un astfel de procedeu, dar asta nu ar trebui să ne îngrijoreze", a spus Mitrea, întrebat dacă există posibilitatea ca lideri din organizaţiile locale care au probleme cu justiţia să meargă cu Geoană.

Chestionat despre posibilitatea ca Marian Vanghelie să părăsească PSD dacă s-ar contura o nouă formaţiune politică în jurul lui Geoană, senatorul social-democrat a spus că nu ştie ce va face primarul Sectorului 5.

"Eu l-am văzut pe Vanghelie spunând tot timpul că nu va pleca. Mai departe, aş specula. Nu ştiu ce face. Se ocupă de Sectorul 5", a arătat Miron Mitrea.

Mitrea a declarat şi marţi că Mircea Geoană pregăteşte un partid de mai multă vreme şi l-a ironizat pe acesta spunând că, după cât îl cunoaşte, "poate va fi singur în partidul ăla".

O parte dintre liderii judeţeni ai PSD, precum şi câţiva parlamentari i-au promis sprijin lui Mircea Geoană, dacă acesta va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD, la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Potrivit unor surse social-democrate, varianta ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, după ce va fi exclus din PSD, a fost discutată în ultimele săptămâni cu mai mulţi lideri judeţeni ai PSD, dar şi cu câţiva parlamentari.

Conform surselor menţionate, Geoană a primit asigurări că va fi ajutat la înfiinţarea noului partid şi, mai ales, la formarea structurilor teritoriale de Constantin Nicolescu (preşedintele CJ Argeş), Silvian Ciupercă (preşedintele CJ Ialomiţa), Bunea Stancu (preşedintele CJ Brăila).

Acestora li se adaugă liderii PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, Adrian şi Vasile Mocanu, şi preşedinta PSD Călăraşi, Oana Mizil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici