Mitrea: Staff-ul lui Geoană a fost foarte slab

Fostul secretar general al PSD Miron Mitrea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, deşi foarte puţin previzibile, rezultatele alegerilor prezidenţiale au fost determinate şi de unele greşeli evidente de campanie comise de echipa lui Mircea Geoană.

64 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Staff-ul lui Geoană a fost foarte slab

Mitrea: Staff-ul lui Geoană a fost foarte slab (Imagine: Mediafax Foto)

Mitrea a apreciat că rezultatul alegerilor prezidenţiale era foarte puţin previzibil, mai ales ţinând cont de faptul că în spatele lui Mircea Geoană au fost aliniate cel puţin trei partide.

"Dar a câştigat Traian Băsescu, care a reuşit să îşi mobilizeze şi valorifice mai bine electoratul şi a reuşit să câştige un al doilea mandat consecutiv, lucru pe care nu l-a mai făcut nimeni în Europa de sud-est", a adăugat el.

Mitrea a afirmat că au existat "greşeli de campanie absolut evidente" comise de Mircea Geoană şi de echipa de campanie.

Fostul coordonator al campaniei electorale a PSD la alegerile parlamentare a apreciat că şi staff-ul lui Geoană a fost unul "foarte slab".

Mitrea a evitat să facă estimări despre posibila evoluţie a PSD după alegeri, afirmând că totul depinde de decizia lui Traian Băsescu în ceea ce priveşte construcţia de putere guvernamentală.

Pe de altă parte, Mitrea a menţionat că situaţia viitoare a PSD va depinde şi de cum îşi vor asuma acest eşec cei implicaţi în campania electorală prezidenţială.

Şeful staff-ului de campanie al PSD pentru prezidenţiale a fost Viorel Hrebenciuc, cel care l-a acuzat pe Miron Mitrea că dintr-o poziţie similară ar fi făcut "blat" cu Traian Băsescu la alegerile parlamentare din 2008, întrucât nu a făcut numărătoare paralelă a voturilor.

Traian Băsescu a obţinut la scrutinul de duminică 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%, potrivit rezultatelor finale, dar încă nevalidate, anunţate, luni, de purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici